STRAŠNA SMRT

NIKAD NISU NAŠLI TIJELO: Velika bijela psina “progutala ga je cijelog”

Sam Kellet, 28-godišnji učitelj iz Australije, smrtno je stradao tijekom ronjenja na jugu Australije. Velika bijela psina “progutala ga je cijelog”, rečeno je na sudskom ročištu o smrti nesretnog Kelleta.

Sve se dogodilo u veljači 2014. godine. Kellet je s prijateljima planirao roniti na drugoj lokaciji, no zbog upozorenja o velikom požaru u blizini, odlučili su se promijeniti mjesto zarona, prenose mediji. Krenuo je u podvodni ribolov s prijateljima kada ga je napala psina.

Kako se čulo na ročištu, jedan od ronilaca je zavrištao i vidio psinu kako udara o površinu na mjestu na kojem se nalazio Kellet samo nekoliko trenutaka ranije. Svjedok Aaron Whitaker je sudu ispričao da je plivao na površini kad je začuo dozivanje. Okrenuo se i ugledao rep psine kako udara o površinu mora.

“Zaronio sam da vidim morskog psa, ali nisam ga uspio vidjeti”, rekao je. Navodno je psina doplivala okomito iz dubine prema površini te je praktički iskočila iz vode. Policijski ronioci nije uspjela naći tijelo Sama Kelleta, ali je pronašla njegov harpun, kao i dva olovna utega, na kojima su se nalazile ogrebotine kakve bi nastale od zubiju morskog psa, prenose mediji svjedočenje na sudu.

Kelletovi roditelji David Kellet i Ann Kellet prošle su godine medijima poslali izjavu u kojoj su naveli da je njihov sin imao veliko poštovanje prema oceanu. “Znao je da je posjetitelj u moru i znamo da nikako ne bi htio da se ovog morskog psa, ili bilo kojeg drugog, lovi i ubije zbog ovoga što se dogodilo.”

Dron snimio kako morski pas vreba surfera u blizini plaže

ORUŽJE MASOVNOG UNIŠTENJA: Selfiji su ove godine ubili više ljudi nego morski psi

independent/Danas.hr

Povratak na Net.hr