TEME DANA

NET.HR VAM DONOSI NAJVAŽNIJE OVOG JUTRA: Otkrili su nam da će se uvesti porez na nekretnine i manja prava u zdravstvu, ali i da jedan ministar bio u pritvoru

Donosimo vam najvažnije teme o kojima ćete danas slušati i o kojima ćete razgovarati.

Prava radnika se neće rezeti, uvodi se porez na nekretnine

Tihomir Orešković

“U Hrvatskoj se neće smanjivati prava radnika i socijalna prava, a tečaj švicarskog franka ostat će i dalje zamrznut”, najavio je predsjednik Vlade Tihomir Orešković razgovoru za HTV i Novu TV. Namjerava se što prije susresti sa sindikatima koje smatra bitnim partnerima za provođenje reformi, a prve cilj mu je smanjenje javnog duga. Najavio je uvođenje poreza na nekretnine. Više možete pročitati ovdje.

Ministar zdravstva Dario Nakić najavio je da će pacijenti ubuduće će imati ograničeni broj besplatnih pregleda, ostalo će plaćati.

Ministar Crnoja bio je u pritvoru

crnoja

Na vidjelo izviru zanimljivi detalji iz biografije novog ministra branitelja Mije Crnoje. Nakon što su neki mediji objavili da je u službenom životopisu prijavo lažnu adresu prebivališta, doznalo se da je svojedobno bio i u pritvoru zbog nasilničkog ponašanja. Više možete pročitati ovdje.

Predsjednica otputovala u Poljsku

Kolinda Grabar Kitarović

Inicijativa Jadran-Baltik-Crno more koju hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović zagovara od početka mandata kao novi način suradnje srednjoeuropskih zemalja na osi sjever-jug bit će u fokusu njezina ovotjednog posjeta Poljskoj, kamo vodi i dosad najveće gospodarsko izaslanstvo. Više možete pročitati ovdje.

Nova korekcija cijena goriva

Benzinska

 

Vozači čiji automobili voze na dizelska goriva i ovaj tjedan mogu biti zadovoljni padom cijena. Cijena benzina je ostala na istoj razini, a autoplin je, pak, poskupio. Više možete pročitati ovdje.

Nasilnik i dalje u bijegu

ubojstvo očevid

Nediljko U. kojeg splitska policija traži od subote popodne zbog osnovane sumnje da je ušicom tesarske sjekire 32-godišnjem vozaču labudice Nikoli Đ. iz Sinja nanio teške tjelesne ozljede glave, javio se Slobodnoj Dalmaciji. Još je u bjegstvu. Više možete pročitati ovdje.

 

 

 

Povratak na Net.hr