banner

NOVI DETALJI AFERE

Net.hr otkriva iz kojeg je megaluksuznog hotela Lucić slao nage selfije, sobe tamo koštaju 19.800 kuna!

Saborski zastupnik Franjo Lucić službeno je, po prijavljenoj imovinskoj kartici, najsiromašniji zastupnik HDZ-a. Ustvrdio je da nema baš ništa, ni automobil ni nekretnine ni ušteđevinu, osim jedne bezvrijedne njive. Međutim, kako ekskluzivno otkriva Net.hr, Lucić je pronašao sredstva za odsjedanje u megaluksuznom grčkom hotelu Grande Bretagne, u kojem cijena jedne noći ide i do nevjerojatnih 19 tisuća kuna.

Iz tog je hotela, otkriva Net.hr, Lucić slao svoje nage fotografije ljubavnici, u isto vrijeme dok je trebao sjediti na sjednicama Sabora. Zbog tih je intimnih fotografija Franjo Lucić, kao veliki zagovornik obiteljskih vrijednosti, vjere i domovine završio u velikom seks skandalu, prvom takve vrste u Hrvatskoj. Hotel Grande Bretagne nazivaju najelegantnijim u Ateni. Ima 5 zvjezdica, nalazi se u izvanrednom dijelu grada, svega 600 metara od antičkih spomenika, a ističe se neumjerenim luksuzom i komforom. Privlači samo najbogatiju i probranu klijentelu, stoji u turističkim vodičima.

 

Gostima nudi unutarnje i vanjske bazene, veliki spa s posebnim termalnim kupkama, ledenim sobama i egzotičnim masažama. Tu je i bogato opremljeni vinski podrum, kao i rakošna terasa na krovu. Pogled, kako kažu u hotelu, jedan je od najboljih u gradu i puca na Akropolu, a goste do aerodroma prebacuju specijalnim VIP vozilima. Prosjek cijena kreće se oko 3000 kuna po noći, no gostima nude i znatno ugodniji smještaj u većim sobama, čija cijena ide do 19 tisuća i 800 kuna. Nepoznato je u kakvoj je sobi spavao Lucić, koji još uvijek negira cijelu aferu.

Hotel je otvoren 1874. godine, a u njemu su odsjedali brojni svjetski moćnici poput Adolfa Hitlera, Angele Merkel, engleskih kraljeva i kraljica i svjetskih premijera, njih više od 40. Tijekom Drugog svjetskog rata, Hotel Grande Bretagne služio je kao sjedište nacističkih operacija, a 2003. godine renoviran je za više od 100 milijuna eura. Posebno se hvale vrhunskom kuhinjom i odabirom namirnica.

Lucić je, doznaje Net.hr, u Ateni bio s hrvatskom nogometnom reprezentacijom i službenicima HNS-a, tijekom kvalifikacijskih utakmica protiv Grčke. U delegaciju ga je pozvao njegov brat Drago Lucić, jedan od lokalnih šerifa HNS-a i predsjednik županijskog saveza Požeško-slavonske županije. U turboluksuznom atenskom hotelu spavao je najmanje dvije noći, kažu naši izvori, a fotografije je slao da se pohvali luksuzom koji si je priuštio. U istom mjesecu kad je boravio u Ateni, Luciću je izrečena kazna od 900 kuna zbog rekordne lijenosti u Saboru – propustio je šest rasprava.

Lucić se tijekom godina obogatio brojnim malverzacijama, uključujući muljaže s braniteljskim kreditima. Umjesto zapošljavanja branitelja, Lucić je izgradio 60 vikendica na obali, a kad se našao na meti istražitelja, dio poslovanja prebacio je na suprugu. Kojoj danas, bez sumnje, zbog kolosalne afere njezina supruga nije lako.

Povratak na Net.hr