BRIŽNIJI PREMA DOMORODAČKOM STANOVNIŠTVU

NASTAVAK TURNEJE JUŽNOM AMERIKOM: Peruanski šamani predskazuju uspješan posjet pape Franje

Peruanski šamani u srijedu su najavili dobre vijesti tijekom posjeta Pape Franje te su na plaži blizu Lime održali ritual koji bi Svetom Ocu trebao dati snagu u borbi protiv optužbi o spolnom zlostavljanju koje potresa Katoličku crkvu.

Odjeveni u živopisna ponča, šamani su fotografije argentinskog pape posuli lišćem rutvice, za koje se vjeruje da tjera zlo i donosi dobru sreću.

Kritiziraju ga zbog seksualnog nasilja

Papa Franjo u Peru stiže u četvrtak, pošto je u srijedu završio posjet Čileu. Posjetit će i grad Puerto Maldonado u Amazoni, grad na sjeveru zemlje Trujillo te glavni grad Limu. “Vidim da će sve dobro proći…, osobito posjet Trujillu i Puerto Maldonadu. Bit će dobrih vijesti”, kazao je šaman Juan Osco, prosuvši cvjetne latice nad Papinom fotografijom.

PAPA FRANJO: ‘Osjećam bol i sram zbog nepopravljivog zla koje su djeci nanijeli služitelji Crkve’

Papa, kojeg i u Peruu kritiziraju zbog načina na koji se odnosi prema slučajevima svećeničke pedofilije, susreo se s žrtvama seksualnog nasilja u Čileu i izrazio “bol i sram”. S obzirom na to da je papa Franjo puno brižniji prema domorodačkom stanovništvu od svojih prethodnika u petak će se susresti s vođama amazonskih domorodačkih plemena. U srijedu je u Čileu ručao s predstavnicima plemena Mapuche.

Šamani iz raznih dijelova Perua redovito predskazuju događaje, rezultate sportskih događaja i događaje koji se odnose na političare.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr