Najluđi izumi u 2009. godini

Uz niz korisnih i zanimljivih otkrića, godinu na izmaku obilježila je i poprilična doza gluposti. U moru nekorisnih inovacija izdvojili smo par najčudnijih.

Isophone je podvodni sistem za telefoniranje koji su dizajnirali James Auger i Jimmy Loizeau. Ova naprava omogućava da komunicirate s drugim plivačima u bazenu dok plivate.

Mađarski znanstvenici izmisli su prozirni beton. Beton napunjen optičkim vlaknima koja se provlače čitavom dužinom, omogućava da se svjetlost s jedne

strane probije na drugu.

Bikini traperice proizvod su japanskog uma. S obzirom da mlade djevojke vole da im gaće izviruju iz hlača domišljati dizajner smislio je upravo to – traperice iznimno niskog struka, koje na kukovima pridržavaju ušivene gače.

Prvi hotel za ribe izgrađen je u Amsterdamu. Hotel omogućava vlasnicima zlatnih ribica da tamo udome svoje mezimce dok su na odmoru. Ribe će za to vrijeme moći dane i noći kratiti u hotelskom ‘bazenu’ ili na ‘teniskom igralištu’.

Bowlingual Voice je naprava pomoću koje se vlasnici pasa mogu upoznati s osjećajima svog ljubimca. Uređaj navodno analizira pseće lajanje uz pomoć ogrlice na vratu i pseće želje šalje na vaš prijemnik.

Iako izgleda kao posljednji modni dodatak u Madonninom ormaru, zapravo se radi o sušilici za grudnjake, koja se može prilagoditi različitim veličinama.

Povratak na Net.hr