Najbrži način da uklonite mrlje od menstruacije s odjeće

shimmer fallback

Kao da već nije dovoljno kad za vrijeme menstruacije 'procurite' i zaprljate gaćice ili, još gore, hlače, morate ih još i oprati prije nego se mrlja osuši.

11.2.2015.
9:17
Play logo

Stručnjakinja za čišćenje, Jolie Kerr, autorica knjige ' My Boyfriend Barfed in My Handbag...and Other Things You Can't Ask Martha', podijelila je svoje omiljene savjete kako očistiti mrlje s rublja i odjeće.

Za svježe mrlje

Stavite odjeću pod mlaz hladne ili mlake vode, te čekajte da voda 'odnese' krv. Ako i dalje ostane tragova mrlje, nasapunajte mrlju, te je izribajte s prstima ili četkom za mrlje. "Obični sapun može sasvim pristojno očistiti krvave mrlje", kaže Kerr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za starije, osušene ili jako tvrdoglave mrlje

"Namočite krpicu s malo vodikovog peroksioda, te je utapkajte direktno na mrlju, pa ubrzo isperite dobro pod vodom", savjetuje Kerr. Potom je normalno ubacite u perilicu rublja, kao što biste učinili i inače. Čak i ako nećete prati rublje nekoliko dana, mrlja bi trebala nestati.

Inače, ova bi tehnika najbolje trebala upaliti na bijelom ili svijetlom rublju, zato što bi vodikov peroksid mogao izblijediti boju s odjeće.

Također možete koristiti sapun za mrlje ili neko sredstvo koje je namijenjeno upravo uklanjanju krvi. Samo nanesite na rublje i zatim stavite odjeću na pranje kao i inače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

Ako kod kuće nemate ništa od navedenog...

Kad nemate vodikovog peroksida ili drugih navedenih proizvoda, ili tek niste kod kuće te nemate trgovine u blizini, Jolie savjetuje da isprobate ovu metodu: "Zdrobite nekoliko tableta Aspirina, pomiješajte taj prah s vodom, kako biste dobili pastu, te je nanesite na mrlju. Vjerujte da će je ta mješavina ukloniti." Također isti trik možete postići korištenjem paketića soli ili sode bikarbone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
Darcey & Stacey
default_cta
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
Play logo