Nadal se ponaša poput derišta: Neću više igrati!

Velike zvijezde ponekad znaju biti previše razmažene, a pokazao je to i Rafael Nadal na ATP Mastersu u Londonu. U dvoboju s Čehom Tomašom Berdychom Španjolac je poludio na jednu odluku suca iako je hawk-eye pokazao kako je bio u krivu. Publika je izviždala Rafu, ali on se nije dao smesti u svojim prosvjedima…

Igrao se prvi set dvoboja između Rafaela Nadala i Tomaša Berdycha, servirao je Španjolac a rezultat je bio 6:5 za Čeha te 15:15 kada se dogodio incident u kojem je Rafa napravio pravu malu dramu oko jednog poena.

Berdych je poslao jednu loptu oko same crte, linijski sudac nije označio aut, ali zato je glavni dosudio poen za Španjolca nakon što je Rafa sugerirao da je loptica vani.

Čeh se naljutio na takvu odluku i zatražio provjeru koja je pokazala kako je on u pravu – lopta je jedva dirala crtu, ali je ipak bila unutra. Sudac je promijenio odluku, na što je Nadal poludio!

Španjolac se gotovo dvije minute raspravljao sa sucem iako je i sam vidio rezultat hawk-eyea, no bio je uporan i nije se mogao pomiriti da mu je oduzet poen koji je do prije nekoliko sekundi bio njegov. Otišao je toliko daleko da je čak u jednom trenutku sucu rekao kako više neće igrati, međutim ipak se malo smirio i nastavio meč.

Cijela ta zavrzlama, koju su na račun Nadala popratili zvižduci iz publike, na kraju kao da je odgovarala vodećem tenisaču svijeta. Rafa je nakon toga uzeo prvi set u tie-breaku, da bi u drugom pomeo Čeha sa uvjerljivih 6:1 te tako izborio prolaz u polufinale.

Povratak na Net.hr