Muva tvog dečka? Evo kako da se ponašaš

Neke devojke ne znaju kada da stanu

Svakoj od nas se ovo dogodilo barem jednom: U klubu smo sa dečkom, a oko njega se mota dama koja nikako ne shvata da je zauzet, iako joj je to jasno rečeno. Znamo da bi joj najradije iščupala kosu (ili bar nešto manje agresivno), ali pokušaj da se smiriš, jer ćeš delovati kao da preteruješ. Osim toga, vodi računa i o ovome:

Nemoj da joj prilaziš

Suptilno ubacivanje u razgovor prolazi, ali ako joj uletiš sa stavom i počneš da objašnjavaš da mora da se makne od tvog dečka, stvorićeš gadnu situaciju. Tvoj dečko će misliti da nemaš dovoljno poverenja u njega i da misliš da ne može sam da reši situaciju, stvorićeš konflikt, uzrokovaćeš scenu, i u potpunosti ostati bez opcije mirnog rešavanja stvari. Samo zato što se ona ne ponaša kao dama, ne znači da i ti moraš da kreneš njenim koracima.

Ne optužuj ga

Tvoj dečko može da bude sasvim nevin u celoj priči. Postoji šansa da ju je izazivao, ali postoji i šansa da je on a loše protumačila znakove i krenula u napad, bez razmišljanja o posledicama. U svakom slučaju, daj dečku priliku da se izjasni i pokaže da stvarno nema mesta za paniku. Ako ima, rešite to u privatnosti svog doma, a ne na sred kluba.

Saznaj kontekst

Možda se znaju od pre. Možda ona stvarno pokušava da ga zavede, a on je ne sprečava u tome. Možda je reč o nesporazumu. Pre nego što počneš da vičeš da ti ne dira dečka, pokušaj saznati da li je uopšte znala da je on u vezi, jer mnogi muškarci odlučuju da takve informacije sačuvaju za sebe.

Povratak na Net.hr