Znalo se da i muškarci imaju ovaj problem u seksu, ali ne baš toliko

Nedavno provedena anketa pokazala je da puno više muškaraca glumi orgazam nego što se dosad mislilo. Premda je uvriježeno mišljenje kako su žene te koje glume orgazam, ispostavilo se da čak četvrtina muškaraca čini istu stvar.

Prema anketi koju je proveo portal DatingAdvice.com, 22 posto muških ispitanika priznalo je da glumi orgazam.

Druga anketa, koju je proveo isti portal, pokazala je kako je za čak 67 posto veća vjerojatnost da će orgazam odglumiti razvedeni muškarci nego samci.

‘Glavni razlog zbog kojeg se muškarci prave da je sve u redu je to što žele izbjeći bilo kakav razgovor o seksualnim problemima. Boje se da izostanak orgazma i priznavanje istine o tome može izazvati strah kod partnerice te beskrajne diskusije’, pojasnio je psiholog Seth Meyers za NBC News.

Broj žena koje glume orgazam i dalje je znatno veći. Procjenjuje se da ih je čak 50 do 80 posto. Osobito je alarmantna činjenica što je jedno istraživanje pokazalo da četvrtina ispitanica nikada i nije doživjela pravi orgazam.

Premda su ovi podaci dosta poražavajući, stručnjaci smatraju kako bi iskren razgovor partnera o tome što im odgovara i što žele uvelike doprinio pravom doživljavanju orgazma.

Povratak na Net.hr