Muke po Ribbecku

Besane noći pratit će tijekom Europskog prvenstva izbornika aktualnih kontinentalnih prvaka.

Barem nešto? Kratki komentar nakon još kraćeg susreta Ericha Ribbecka s predstavnicima Ťsedme sileť. Jer, unatoč svim pitanjima i upornosti novinara, njemački izbornik u petak je ponudio samo jednu Ťpravuť informaciju. U pokušaju obrane naslova europskog prvaka, njemački dres s brojem 1 nosit će vratar muenchenskog Bayerna Oliver Kahn. Vijest dana? Budite ozbiljni, barem je Kahn bio siguran?

Sjećate li se europske smotre u Engleskoj? Upravo su ozljede njemačkih reprezentativaca tada punile novinske stupce. Dobro, ovoga puta stanje nije toliko alarmantno, no Ribbeck svakako ima pravo na šutnju. Iako to malo znači njemačkim novinarima, zabavljenim oko sastavljanja udarne jedanaestorke. A ona je još uvijek tajna njemačkog izbornika. Tajna koju, barem zasad, nije spreman podijeliti s Ťobičnim pukomť.

Probleme stvaraju ozljede Lothara Matthaeusa, Jensa Jeremiesa, Thomasa Haesslera?

39-godišnji Matthaeus još uvijek osjeća bolove u listu desne noge. U srijedu, u posljednjoj pripremnoj utakmici uoči europske smotre, protiv slabašnog Lihtenštajna odigrao je samo 28 minuta. Doduše, njemačka pobjeda 8:2 bila je uvjerljiva. No, slaba igra koju su prikazali protiv nedoraslog protivnika donijela je nove dileme. Neke od njih Ribbeck je pokušao riješiti žestokim treningom, zatvorenim čak i za novinare. Izbornikov gnjev zaobišao je samo Matthaeusa. Dok su njegovi suigrači Ťprolijevali znoj i suzeť, iskusni veteran uživao je u laganom Ťjogginguť. Zato, teško je vjerovati da će se svjetski rekorder u broju nastupa za reprezentaciju (147) već protiv Rumunjske naći u sastavu.

Thomas Haessler također nije u Ťcvijetu mladostiť, prije desetak dana proslavio je 34. rođendan. Vrijeme kada su ozljede sve češće, sve ozbiljnije. Koliko su ozbiljni njegovi problemi s leđima, tek će se vidjeti.

Jensa Jeremiesa, koji se oporavlja od neugodne ozljede koljena, iz sastava je udaljila i slaba forma. Igrač koji jednako dobro može obaviti i obrambene, ali i zadaće u sredini terena, u posljednje vrijeme ne pokazuje dovoljno čvrstine i sigurnosti. Zato bi njegovo uvrštavanje u momčad u ovom trenutku bio – svojevrstan rizik.

Prvi ispit na europskom prvenstvu Ťelfť će imati protiv Rumunjske. Susret u Liegeu na rasporedu je tek u ponedjeljak, što Ribbecku donosi nešto više vremena za razmišljanje. Hoće li to biti i dovoljno?

Povratak na Net.hr