Play ponuda

Mrzite čišćenje kuće? Evo nekoliko savjeta kako da sve zablista

shimmer fallback

Osim rijetkih iznimaka, nitko baš nije presretan kad se mora primiti čišćenja i pospremanja.

14.12.2013.
10:38
Play ponuda

Najteže je započeti. Nakon toga nekako sve ide lakše. Evo nekoliko ideja koje bi vas mogle motivirati da se primite krpe i usisavača.

Motivirajuća glazba

Slušanje glazbe može biti vrlo motivirajuće bez obzira na posao koji obavljate. Pomoći će vam da pronađete određeni užitak u onome što radite i dat će vam energiju.

Udobna odjeća

Morate se pravilno odjenuti. Odjeća treba ispunjavati dva uvjeta – treba biti udobna i ne smijete žaliti ako se zaprlja. Odaberite obuću i odjeću u kojoj ćete izgledati, ali i osjećati se poput nekoga tko zaista želi brzo počistiti i pospremiti.

Odredite rok

Još jedan od načina za dobivanje motivacije je taj da odredite rok u kojem nešto morate napraviti. Kad znate da određeni posao trebate napraviti u određenom roku, potrudit ćete se da to i ispunite. Dakle, postavite realan rok i primite se posla.

Čitajte članke o održavanju kuće

Možete dobiti motivaciju i inspiraciju kako biste započeli s pospremanjem vlastitog doma. Možete naići na neke savjete i prijedloge koji će vam u tome pomoći.

Pronađite inspiraciju u časopisima

Kad gledate slike domova u časopisima, u vama se može javiti želja da i svoj dom učinite boljim. To će vas potaknuti da uljepšate svoj dom.

Novi proizvodi

Isprobavanje nečeg novog može biti zanimljivo i uzbudljivo. Bilo da se radi o novom osvježivaču prostora ili nekom novom sredstvu za čišćenje, to vas može motivirati. Dakle, kad kupujete proizvode, potražite one koji će vam uštedjeti vrijeme i novac, te one koji vam se učine zanimljivima.

Zamijenite se s prijateljicom

Poznata je činjenica da je lakše čistiti tuđi nego vlastiti dom. Pokušajte se povremeno dogovoriti s prijateljicom o zamjeni, to će donijeti obostranu korist. Postavite određena pravila i primite se posla.

Uključite cijelu obitelj

Nije zanimljivo kad cijeli posao oko čišćenja preuzmete na sebe. Što vas je više, to je zabavnije. Čišćenje pretvorite u obiteljsku aktivnost. Podijelite zadatke i pritom se uvjerite da je svatko zadovoljan onim dijelom koji mora napraviti.

Nagrada

Još jedan detalj koji će vas motivirati. Ne mora to biti ništa skupo i veliko. Možda vam je dovoljna samo činjenica da ćete se po završetku posla ispružiti ispred televizora i u miru pogledati omiljeni film ili seriju. A možete se nagraditi i tako da kupite nešto što doista želite.

Play ponuda
Play ponuda