SVAKA MU ČAST

MLADIĆ DIRNUO REGIJU: Prišao bosonogoj djevojci, sagnuo se i obuo joj tenisice

20-godišnji Rade Jovanović iz Beograda postao je svojevrsni heroj regije nakon što se proširila priča o njegovoj dirljivoj gesti. On je, naime, bosonogoj djevojci koja prosi u autobusu poklonio tenisice.

Rade, koji srednju školu završava izvanredno te uči kako bi jednog dana upisao frizersku akademiju o kojoj sanja, živi kao podstanar. Nema puno, ali ima ogromno srce.

Mladić je za Kurir rekao kako se osjećao tužno kad je vidjeo da je djevojka skroz bosa, dok je njemu bilo hladno iako je imao zimsku odjeću i obuću.

‘Baš mi je bilo žao. Ja sam na poslu imao stare ženske tenisice koje nisu bile potrgane i mogle su se još uvijek nositi. Dva-tri dana sam nosite te tenisice u ruksaku, da joj ih dam kad je sretnem. Ona je ušla u autobus i rekla mi ‘Zdravo, bato’ te sjela i počela pjevati. Kad je završila rekao sam da sjedne da popričamo i da joj imam nešto za dati. Bila je veoma zahvalna zbog tenisica. Pošto je mala, mislio sam da ne može samo obući tenisice, pa sam joj ih ja obuo’, ispričao je Rade.

Zainteresirao se za njezinu priču

Prvi put kad ju je vidio u autobusu uspio je popričati s njom, pa ju je pitao je li joj teško i ima li od koga uzeti odjeću. Kako kaže, rekla je da nema, ali da će joj žena iz jedne trgovine koju poznaje dati nešto.

Cijela priča javnosti je postala poznata nakon što je na YouTubeu osvanula video snimka koja je nastala u ponedjeljak u autobusu na liniji 65 kod Palate Srbija. Na snimci se vidi Rade koji je prišao bosonogoj djevojci, izvadio tenisice i obukao ih na njezine noge. Njezin izraz lica pokazao je sve.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr