IZVOR SALMONELE

MINISTAR SE OGLASIO OKO POKVARENIH JAJA: Trebamo li paničariti?

Nakon povlačenja jaja u čiju se zdravstvenu ispravnost sumnja s hrvatskih polica, javnosti se obratio novi ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić. On tvrdi kako nema potrebe za panikom.

‘Građani mogu biti mirni, nema potrebe za panikom. U jajima koja su povučena s tržišta nisu nađeni uzročnici salmonele, ali su zbog predostrožnosti povučena s hrvatskog tržišta te tržišta ostalih zemalja članica’, rekao je Tolušić u središnjem Dnevniku HRT-a.

Hrvatska uvozi jaja, a sama ih proizvodi dovoljno

Upitan zašto se u Hrvatsku uvoze jaja, kad svojom proizvodnjom možemo zadovoljiti potrebe hrvatskog tržišta, Tolušić je rekao:

‘ Tu se apsolutno slažem s našim proizvođačima, ne samo jaja nego i većine hrvatskih proizvoda. Kontrolirani uvoz za one proizvode koji nam trebaju – da, ali ovakav uvoz koji imamo danas u Hrvatskoj definitivno ne.’

PETEROČLANA OBITELJ SE ZARAZILA SALMONELOM, DJEČAK (5) UMRO: Pojeli su jaja iz uvoza, kupljena u trgovačkom centru

Naglasio je kako će jedna od prvih stvari pred novom Vladom biti pitanje kako da se nekontrolirani uvoz apsolutno izbjegne ili svede na najmanju moguću razinu.

Ministarstvo poljoprivrede jučer je objavilo kako se s tržišta povlače svježa jaja iz Poljske, a za koje se sumnja kako su izvor salmonele.

Do priopćenja je došlo nakon što je zemlju potresla vijesti o smrti petogodišnjeg dječaka iz Bregane, koji je navodno preminuo od posljedica zaraze.

Povratak na Net.hr