Ministar kulture greškom otvorio sajam turizma

Kad ne čita vesti do kraja…

Ministar kulture Bratisalv Petković ponovo je glavna tema u Vladi Srbije, zbog gafa kada se pojavio na Sajmu turizma u Beogradu sa namerom da otvori ovu manifestaciju, iako je to trebao da učini njegov preizimenjak Goran, iz ministarstva Mlađana Dinkića.

Kako navode izvori Naših novina, zbog ovog blama Petković je ponovo naljutio lidera SNS-a Aleksandra Vučića.

Do nesporazuma je došlo, tako što je Petković pogrešno informisan. Ovu manifestaciju je trebao da otvori Mlađan Dinkić, ali pošto se razboleo delegiran je Goran Petković.

Obavestili smo medije o ovoj promeni, pa se tako na agencijama pojavila vest sa naslovom „Petković otvara sajam turizma“. Ministar kulture Bratislav Petković je pomislio da je došlo do zabune, da ga nisu obavestili o ovoj obavezi, te se samoinicijativno pojavio na otvaranju sajma – rekao je izvor iz Vlade Srbije ovom dnevnom lisu.

Svi su bili zatečeni, a ministar kulture je ipak otvorio sajam, dok je „pravi“ Petković Goran održao svoj govor posle njega.

O ovome se već danima priča u Nemanjinoj 11… ovaj događaj neće biti tako zanimljiv kada se o Petkoviću, njegovim rezultaima i gafovima bude razgovaralo u SNS-u. Kada se čuje u Vladi, upravo je Petković ministar kojim je Vučić najnezadovoljniji i prvi bi mogao da ostane bez fotelje – navode sagovornici ovog lista.

Podsetimo, Petković je u žižu javnosti dospeo kada je njegov pomoćnik Dragan Kolarević sastavio “crnu listu” umetnika u Srbiji. Takođe je obelodanjeno da Petković duguje državi za poreze i doprinose oko 8,5 miliona dinara.

Povratak na Net.hr