VIDEO: Mehanička rukavica kao mobilni telefon

Korisnici novog prototipa mobilnog telefona morat će doslovno govoriti u svoj dlan ne bi li uspostavili poziv.

Mehaničku rukavicu “Glove One” napravio je umjetnik Bryan Cera. Korisnik bira brojeve koristeći se gumbima koji se nalaze na unutarnjoj strani rukavice. Nakon što odabere željeni broj, govori u mikrofon koji je smješten u predjelu malog prsta.

Za razgovor je dovoljno nositi mehaničku rukavicu i napraviti rukom ono što ljudi prepoznaju kao univerzalni znak za telefon. Cera je napravu sastavio koristeći dijelove 3D pisača u svrhu izrade diplomskog rada na temu “Uređaji za prisjetiti se budućnosti” na Sveučilištu Wisconsin.

“Glove One je mobilni telefon koji možete imati na sebi. Kako bi ga koristili morate žrtvovati svoju ruku. Funkcionalnost uređaja ovisi o disfunkcionalnosti onog koji ga nosi. Postavlja se pitanje što smo zapravo spremni žrtvovati kako bi sudjelovali u tehnologiji i društvenim mrežama”, riječi su kojima je Cera predstavio svoj uređaj.

Rukavica se još ne proizvodi, ali svi zainteresirani mogu se prijaviti na autorovoj web stranici i primati najnovije informacije o tome kako da sami naprave jednu takvu u kućnoj radinosti.

Prethodni članci:
arti-201204050203006
arti-201204170524006
arti-201107190449006

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr