Mađari probili put do Budimpešte

Deo autoputa do Beča i dalje blokiran

Put od Đera ka Budimpešti prohodan je posle dugotrajne snežne blokade. Autobusi sa putnicima iz Srbije krenuli ka Budimpešti. Autoput ka Beču i dalje je blokiran.

Đaci Matematičke gimnazije iz Sente, čiji je autobus bio u koloni koja je zavejana na autoputu u Mađarskoj, prebačeni su i smešteni u mesto Tatabanja, koje je od Budimpešte udaljeno 55 kilometara, rečeno je Tanjugu u MUP-u Srbije. Oko 13.000 ljudi evakuisano je iz vozila koja su bila zavejana na putu.

Autoput M1 kroz Mađarsku i dalje je blokiran između Budimpešte i Beča i verovatno neće biti otvoren ni danas, dok se evakuacija blokiranih putnika nastavlja.

Svi putnici devet autobusa iz Srbije koji su zavejani u Mađarskoj, na autoputu M1, dobro su, a mađarske nadležne službe su im uputile neophodnu pomoć.

U Mađarskoj je na snazi vanredno stanje, pa je na raščišćavanju puteva angažovana je i vojska sa tenkovima. Zbog nevremena, saobraćaj je blokiran na oko 170 puteva, a prilaz do 79 mesta nije moguć. Takođe, više hiljada domaćinstava u toj zemlji ostalo je bez struje.

Povratak na Net.hr