Ostavlja bez daha

LJEPOTICA I ZVIJER: Emma Coronel, žena koja stoji iza najpoznatijeg narkobosa na svijetu

Nekadašnja misica i majka dvije blizankinje, 22-godišnja Emma Coronel Aispuro neće tako brzo ugledati Sunce niti mirisati svježi zrak. Naime, otkako joj je slavni suprug, šef narko kartela Joaquin ‘El Chapo’ Guzman, pobjegao iz zatvora u Altiplanu, ona i djeca nalaze se pod stalnim nadzorom meksičke specijalne policije.

Meksička policija pretpostavlja kako će El Chapo, koji je još uvijek u bijegu, ipak pokušati stupiti u kontakt sa svojom, kažu ljudi, velikom ljubavlju. Emmu je upoznao dok je imala samo 17 godina, a kada je na lokalnom natjecanju u Durangu, osvojila titulu najlijepše djevojke.

Već sa 18 godina, Emma je tako postala uvaženom suprugom meksičkog najtraženijeg narko bossa, objedinivši svadbu i ulazak u punoljetnost jedinstvenom proslavom. I sama dijete kartela, Emma je bila počašćena 47-godišnjem Guzmanu izreći sudbonosno da.

Život u mafiji nije joj stran. Njezinotac, Igancio ‘Nacho’ Coronel, bio je visoko rangirani pripadnik Sinaloa kartela, kojemu je Guzman na čelu. Ubijen je u razmijeni vatre sa meksičkom vojskom, pa je tako prije 5 godina, Emma postala i siroče.

Kada je zatrudnjela, njezin ju je suprug poslao da rodi blizankinje u bolnicu u Kaliforniju. Djevojčice su tako dobile državljanstvo SAD-a jer je i sama Emma, po majci Amerikanka, a ocu Meksikanka. Međutim, Ema se brzo vratila u okrilje obitelji i nastavila sa El Chapom živjeti u gradiću Culiacanu, u Meksiku.

 

 

 

 

 

Povratak na Net.hr