Lazanje Primavera

Lazanje pune ukusnog povrća i bogatoga talijanskog sira osvježit će sumoran i stresan dan, a napravite li dobru salatu i hladan čaj bit će to pravi pogodak

10.11.2000.
17:12
VOYO logo

Vrijeme pripreme: 1 h

Kalorije: 485
Masnoća: 20 g
Ugljikohidrati: 54 g
Proteini: 30 g
Kolesterol: 86 mg
Natrij: 979 mg

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

250 g tijesta za lazanje
100 g gljiva
1 šalica nasjeckanog luka
1 šalica naribane mrkve
4 češnja češnjaka
2 žlica margarina ili maslaca
4 šalice nasjeckane brokule
425 g sirnog namaza
1 šalica naribane mozzarelle ili nekoga drugog jeftinijeg sira
1/2 šalice parmezana
2 jaja
1/4 šalice peršina
1/2 žlice majčine dušice
1/2 žlice mažurana
1/4 žlice papra
1 l umaka za špagete

Upute za kuhanje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Na maslacu pirjajte luk, mrkvu i češnjak, maknite s vatre prije no što dobiju smeđu nijansu. Dodajte brokulu, gljive i pola šalice vode, neka prokuha, a onda smanjite vatru. Poklopite i ostavite daljnjih pet minuta ili dok brokule ne budu mekše.

2. U zdjeli izmiješajte sirni namaz, mozzarellu, parmezan, jaja, peršin, majčinu dušicu, mažuran i papar.

3. U kalupu naslažite red lazanja, red brokula i gljiva, red mješavine sira pa ponovite.

4. Prelijte umakom za špagete, tako da tekućina potopi kalup.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5. Pecite na 250 stupnjeva, dok se tekućina ne upije i zadnji sloj lijepo zarumeni, nekih 30 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo