Vratile su se devedesete, vraća se i Arkzin!

Od četvrtka 21. studenoga svi oni koji kupe Zarez na kiosku, dobit će i primjerak Arkzina, časopisa koji je pokrenut 1991. godine u Hrvatskoj kаo fanzin antiratne kаmpаnje.

Primjerak Arkzina dobit će i kupci Novosti (od 22. studenoga) i Le Monde diplomatiquea (koji izlazi 25. studenoga).

Kako je objašnjeno iz Multimedijalnog instituta, koji izdaje ovaj broj, budući da se u Hrvatskoj “ponovno mahnito uvježbava monolitni poredak jedne države, jedne nacije, jedne crkve, jednog jezika i pisma, jednog braka, jednog ekonomskog uređenja, te se iznova sniva hrvatski san o nepomućenom jedinstvu i čistoći”, vrijeme je da se vrati i Arkzin.

“Dok je fašizacija sve izraženija, a politički i kulturni život sa svih strana ostaje paraliziran fatamorganom osvajanja središta, nužno je reaktualizirati bastardnu arkzinovsku formulu koja pogađa ideološku srž poretka: Ne, ne volim Hrvatsku!”, poručuju izdavači.

Za ovaj broj Arkzina pišu i govore: Boris Buden, Dejan Kršić, Borislav Mikulić, Rada Iveković, Milorad Pupovac, Srđan Dvornik, Ada Beier, Boris Rašeta, Dejan Jović, Srećko Pulig, Obrad Savić

Osim novinskog izdanja, posebno će biti izdan i DVD sa svim skeniranim brojevima Arkzina, a DVD će od 25. studenoga biti besplatno dostupan u zagrebačkoj MaMi, poručili su izdavači.

Časopis Arkzin pokrenut je u rujnu 1991. godine kаo fanzin antiratne kаmpаnje u Hrvatskoj, a ugašen je 1998. godine.
Nešto vas je oduševilo, naljutilo, rastužilo ili potaknulo da potražite dodatne informacije? Za slanje konstruktivnih, smislenih komentara uveli smo posebnu adresu komentari@portal.net.hr kako bismo i dalje saznali što mislite o temama o kojima pišemo.

Namjera nam je redovito objavljivati komentare čitatelja za koje procijenimo da su konstruktivni te da iz njih svi zajedno možemo nešto naučiti.

Pišite nam.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr