Vodeći svjetski tenor garantira spektakl u Areni

Prošla su vremena kada je Placido Domingo mogao izaći na pozornicu kao princ Kalaf i publiku baciti u trans jednom od svojih arija Nessun dorma iz Puccinijeve opere Turandot.

20.10.2011.
11:19
VOYO logo

Ali, ta se vremena ne zaboravljaju, a njega i dalje svijetom prati zaslužena aura tenorske legende. Placido Domingo nipošto ne pripada u kategoriju pjevača koji pod stare dane, bilo zbog novca ili jednostavno zato što im život bez svjetla pozornice nema smisla, obilaze sportske dvorane i stadione, a da više ne mogu pošteno otpjevati nijednu iole zahtjevniju opernu ariju.

Svjetska tenorska zvijezda nije se oprostila od pozornice, na kojoj je tijekom duge i još uvijek nezavršene karijere rušila mnoge rekorde, osobito u broju uloga u kojima je nastupala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Broj tenorskih uloga u kojima je nastupao ovog je ljeta dosegnuo 136. Međutim, kako vrijeme čini svoje, Domingo se u posljednje dvije godine okrenuo i baritonskim ulogama, nastupivši u glavnim ulogama Verdijevih opera "Simon Boccanegra" i "Rigoletto".

Uz to, kako su godine odmicale, Domingo je širio svoje aktivnosti i utjecaj i na druga polja, ali i dalje usko povezana s operom. Nakon što je kao pjevač poticao skladanje novih opernih djela, ili pak postavljanje nekih zapostavljenih ili zaboravljenih, a vrijednih naslova, Domingo je to isto nastavio činiti i kao dirigent te kao direktor opernih kuća u SAD-u. Do ove je godine paralelno vodio dvije velike američke operne institucije, onu u Washingtonu, s kojom mu je ugovor istekao, i onu u Los Angelesu, na čijem će čelu ostati još dvije godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Briga za mlade pjevače jedna je od aktivnosti koju jednostavno obožava. Radi otkrivanja novih talenata i pružanja potpore najboljima među njima, osnovao je i danas jedno od najprestižnijih pjevačkih natjecanja Operalia. Uz novčane nagrade, angažmane i stipendije, mladim pjevačicama i pjevačima svakako je jedna od najvećih nagrada i nastup sa samim Domingom.

Zagrebački spektakl 21. listopada

Upravo ga zato i na njegovim gala koncertima, kakav će biti i onaj 21. listopada u Areni Zagreb, povodom kojeg je održao konferenciju za medije, prate pjevači koje vrijedi upoznati. Nadamo se da će tako biti i u slučaju sopranistica Angel Blue i Micaele Oeste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možda više ne može pjevati u operi Turandot, ali njome može dirigirati. Upravo je to prethodnih dana i činio na mjestu na kojem to prije njega nije činio nitko: u Muscatu, glavnom gradu Omana, sultanata na Arapskom poluotoku, u susjedstvu Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo