U Muzej suvremene umjetnosti doveli stado ovaca i hranili ih kanapeima

Za potrebe snimanja spota za pjesmu "Divljakuša", Let3 i Vlasta Delimar u Muzej suvremene umjetnosti doveli su stado od 15 ovaca i pokušavali ih nahraniti kanapeima.

16.6.2014.
15:48
VOYO logo

Zagrebački Muzej suvremene umjetnosti (MSU) do kraja srpnja će u sklopu programa "Ljeto u MSU" organizirati niz koncerata, počevši od 20. lipnja i koncerta Oridano Gypsy Jazz Banda na južnom platou, a idućih dana na krovnoj terasi muzeja nastupit će Rundek Cargo Trio, Elemental, Urban&4, Gustafi, Bambi Molesters i Jinx.

Program "Ljeto u MSU" osmišljen je kao niz prvoklasnih sadržaja za urbanu publiku, a naša je ideja pružiti građanima osvježenje uz koncerte priznatih domaćih rock glazbenika, filmske projekcije i veliku retrospektivnu izložbu Vlaste Delimar, rekao je autor koncepta te manifestacije Branko Kostelnik na današnjoj konferenciji za novinare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posjetitelje je na koncerte pozvala i Jadranka Ivaniš Yaya, pjevačica Jinxa, grupe koja je prije dvije godine kao prva već nastupala na krovu MSU-a.

"Poseban je osjećaj svirati na krovu s kojega se pruža odličan pogled, a podupirem i povezivanje raznih područja umjetnosti", rekla je Yaya.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Filmski program

Osim koncerata na krovu, subotom će se prikazivati ponajbolji filmovi protekle sezone "Best of Metropolis" u dvorani Gorgona po izboru Zlatka Vidačkovića, dok će petkom na platou Muzeja u programu "Korijeni rocka" nastupati mlade grupe i DJ-vi.

Uz glazbu i filmove, program obuhvaća razgledavanje retrospektivne izložbe "To sam ja" Vlaste Delimar, čijom rođendanskom proslavom 31. srpnja završava "Ljeto u MSU". Time će se Delimar približiti kraju svojeg performansa u sklopu kojega već mjesec dana živi u Muzeju i u izravnom susretu s posjetiteljima nadopunjava izložbu posvećenu njezinu tridesetpetogodišnjeg umjetničkom radu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stodnevni boravak u Muzeju danas joj je, nakon konferencije za novinare o "Ljetu u MSU", nakratko skratilo snimanje spota s grupom Let3, za njihovu novu pjesmu "Divljakuša".

Taj neobični spoj popularne kulture i suvremene umjetnosti Damir Martinović Mrle objasnio je time da legendarna umjetnica ima jednak senzibilitet kao i njihova grupa. Za potrebe video spota u prizemlje Muzeja dovedeno je petnaestak ovaca koje su Delimar i Let3 neuspješno pokušavali nahraniti kanapeima s domjenka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo