Vincenta Van Gogha ubili su pijani tinejdžeri?

Objavljena je nova biografija Vincenta Van Gogha u kojoj autori tvrde da su slavnog slikara slučajno ubila dvojica tinejdžera s kojima je Van Gogh pio svaki dan u isto vrijeme.

17.10.2011.
12:51
VOYO logo

Sve do sada vjerovalo se kako je Vincent Van Gogh počinio samoubojstvo u 37. godini života i to na način da si je pucao iz revolvera u prsa. No, autori nove biografije o slavnom umjetniku tvrde drugačije. Naime, vjeruju da su Van Gogha slučajno ubila dvojica pijanih tinejdžera koje je slikar poznavao.

Neispravan pištolj i tri pijane osobe - slučajno ubojstvo zvuči prihvatljivoU vrijeme svoje smrti Van Gogh je boravio u prenoćištu Auberge Ravoux u francuskom Auversau te autori biografije tvrde da je svaki dan išao do polja žita te je tamo slikao. Također, doznaje se da je slikar svaki dan u isto vrijeme išao piti s dvojicom tinejdžera, od kojih je jedan bio obučen poput kauboja te je imao neispravan revolver.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon metka u prsa poživio je još 29 sati

''Neispravan pištolj i tri vrlo vjerojatno pijane osobe - slučajno ubojstvo zvuči sasvim prihvatljivo'', tvrde autori biografije.

Teorija o slučajnom ubojstvu navodno je prihvaćena i među tadašnjim stanovnicima Auversa, koji su smatrali da Van Gogh nije želio odati mladiće jer ih je štitio. Naime, nakon što je ranjen u prsa, slavni slikar poživio je još 29 sati. Odšetao je do prenoćišta gdje mu je metak izvađen te je naposljetku umro od infekcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Autori svoju teoriju temelje na više od 28.000 bilješki o Van Goghu, te na nalazima raznih povjesničara koji sugeriraju da je metak u prsa slikara ušao pod čudnim kutem.

Vezani članci:

arti-201102160253006 arti-201008220024006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo