VIDEO: / Literalni striptiz Anđela Jurkasa

Nakon dva publicistička naslova Bez Rocka Trajanja (Znanje 2010.) i Soundtrack života (Znanje 2011.

30.1.2012.
15:09
VOYO logo

Zbirka pjesama Volim te objavljena je istovremeno s premijerom istoimenog singla i video spota za pjesmu, nježnu soul baladu s debi albuma Soundtrack života koju su kritičari pohvalili usporedbom kako se radi o pjesmi nalik Ne daj se Ines 21. stoljeća.

Video spot je realiziran u režiji nagrađivanog redatelja Andreja Korovljeva a u spotu, koji je vizualni kontrapunkt nježnog milovanja pjesme i progovara o razornoj snazi ljubavi, pojavljuju se mlade glumice Iva Šulentić, Mirna Medaković, Erna Rudnički i fotografkinja te asistentica redatelja Daria Turina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pjesmu Volim te moći ćete premijerno poslušati na hot.hr-u u srijedu, 1. veljače, a promocija knjige održat će se za Valentinovo 14. veljače u Zagrebu, klubu Gjuro 2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Volim te je zbirka stotinjak pjesama i poezije poznatog publicista te glazbenog autora koja svojim slobodnim stilom, sirovim stihom i direktnim verbalnim striptizom poziva na ljubav i mami na opredjeljenje za, a ne protiv ljubavi, ma kako ona ponekad bolna bila.

Autorov svijet intime je prosut pred čitatelje razoružavajuće nježnim, duhovitim i dirljivim stihovima. Naslovi poput Gdje počinje svijet? ili Otkad te nema izazivaju žmarce i suze jer rijetko se kad srećemo s toliko iskrenim, direktnim, beskompromisnim, strastvenim pristupom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jurkasovo štivo Volim te je svojevrsno pomirenje sipanja zapisa uličnog pjesnika i najromantičnijeg renesasnog pisca pod pretpostavkom da se renesansa događa u 21. stoljeću. Nešto je između dva Charlesa Baudlairea i Bukowskog i jedine pjesme Mome KaporaRat ili poezije Antuna Branka Šimića.

Pjesme su pune ritma, riječi vrludaju od rima do nevezanog stiha, rečenice su povremeno divlje, povremeno divne, povremeno namjerno patetične, svakodnevne i susjedne. Neke od njih su već uglazbljene, a neke će biti na novim glazbenim djelima. Neke će zauvijek ostati papiru ili internetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Recept za strast ne postoji, netko je ima, rađa se s njom, a ako su pjesme o ljubavi pisane s mišlju na konkretnu osobu radi se o vrlo sretnoj djevojci. Ako je pak posvećena generalno ženskom rodu, čini se da imaju kandidata za novog omiljenog pjesnika.

Iznimno čitljiv i tečan, svakodnevan, a opet izazovan i razoružavajući u svojoj iskrenosti i posvećenosti stihova. Njegove su pjesme i rečenice po formi nesvrstane, dugačke su, kratke su, obrgljene, svezane, slobodne, ali prvenstveno iznimno životne, pune krvi i mesa. Pune sadržaja i lijepih impresija. On baca stihove kao slikar koji izbacuje svoje najtoplije boje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada bi se više ovoliko srčanih pjesnika pojavilo na sceni za poeziju ne bi bilo niti krize niti recesije i mogli bismo s pravom govoriti o novom uzletu umjetnosti lijepo pisane i proživljene riječi. Njemu naprosto vjerujete, dajete mu se istom strašću kako se on prosuo pred vama'. (Ljerka Bralić, prof. hrvatskog i književnosti)

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo