VIDEO: / Kad žene plešu nogomet

Nogomet već odavno nije zabava rezervirana samo za jači spol. U ovom spektaklu žene prisvajaju povlašteni rekvizit muškog teritorija i pokazuju koliko dobro barataju s njime.

19.1.2010.
18:09
VOYO logo

Nova predstava Montažstroja i Plesnog centra Tala u dvije ekskluzivne izvedbe, 24. i 31. siječnja na pozornici HNK donosi rekonstrukciju spektakularne pobjede Hrvatske nad Engleskom rezultatom 3:2 na Wembleyu koja se dogodila 21. studenog 2007.

No kako to već obično biva s nogometom, tako i ovdje rutina baratanja loptom postaje sporedna, a sve ostalo poprima puno veće dimenzije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srce moje kuca za nju dokazat će da danas, osim nogometa, ne postoji društveni fenomen koji u tolikoj mjeri može sublimirati snažne emocije i ujediniti naciju, svjedočiti kao simbol njezina (ne)uspjeha i autentičnih vrijednosti i u konačnici, podastrijeti istinu o nama samima.

Ženska nogometna repka odabrana je među više od 200 kandidatkinja. Tijekom dva poluvremena 'Borutove izabranice' spremno će se znojiti za Lijepu našu i pokazati koliko su uistinu skupile utakmica u nogama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom dijelu na pozornicu HNK istrčat će jedanaest mladih plesačica ponavljajući linije i kretanja naših reprezentativaca, da bi zatim ustupile mjesto ženama sa burze koje će izložiti svoju radnu biografiju. U predstavi u kojoj Hrvatska uvijek iznova pobjeđuje, one će zajednički ponuditi odgovor na pitanja kakvu zemlju želimo i volimo, kad pobjeđujemo, a kad smo prisiljeni priznati poraz.

cate-201001190447004 Bili smo na probi ovog nogometno- plesnog spektakla te u razgovoru s redateljem i mladim nogometnim zvijezdama poput Ane Stunić i Sanje Plepelić saznali kako napreduju pripreme za povijesni ogled na sceni HNK-a te što njime žele poručiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PRVO POLUVRIJEME: Adriana Josipović, Ana Stunić, Ana Vilenica, Antonia Matković, Daria Karić, Helvecia Tomić, Iva Morandini-Plovanić, Martina Car, Martina Tomić, Nataša Mihoci, Petra Milojković, Rina Kotur

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DRUGO POLUVRIJEME: Antoaneta Boras-Vidov, Brigita Sajko, Davorka Drvodelić, Lela Lujanac-Kerdić, Mirjana Kalinger, Nada Kos Balen, Renata Petrović, Sanja Plepelić, Silva Cirković, Sonja Cirković, Vasiljka Martinović, Zrinka Banić-Tomišić

Vezani članci:

http://www.net.hr/zvijezde/page/2010/01/19/0081006.html arti-201001140730006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo