'Vi ste narod koji obožava hranu, uzeli ste stolnjak za piknik za svoj nacionalni grb'

Iako vidno umorni od dugotrajnog čekanja u londonskoj zračnoj luci, vrsni komičari s londonske stand-up scene 'rasturili' su u subotu navečer Lisinski i publiku zabavljali gotovo do ponoći.

8.12.2013.
15:05
VOYO logo

"London Calling Comedy Gala - Lisinski se smije", večer stand-upa u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski trebala je početi u 20 sati, no početak je kasnio puni sat jer su komičari stjecajem okolnosti zapeli u londonskoj zračnoj luci Heathrow arti-201312070077006. To im ipak nije smetalo da publiku nasmijavaju sve do ponoći.

Ulogu MC-a imao je Javier Jarquin, Novozelanđanin, stari znanac publike u Hrvatskoj (gostovao je već u sklopu "London Calling" projekta), koji je zagrijao publiku izvrsnim šalama o nama samima, stvarima koje stranci vide, a mi ih ne primjećujemo - opisao je tako kako je zalegao na pod restorana u koji je ušao probati lokalnu kuhinju, kada mu je iznad glave opalio Grički top. "Ako imate top koji vam svaki dan puca u vrijeme ručka, možda bi bilo dobro da kažete to svojim gostima", sarkastično je zaključio Jarquin, koji je primijetio i da jako volimo hranu. "Toliko volite hranu da ste stavili kockasti stolnjak za piknik na svoju zastavu", primijetio je Jarquin uz salve smijeha iz publike, dodavši da naše sportske reprezentacije imaju prednost nad svojim protivnicima jer kad ugledaju stolnjake na terenu, sve ih uhvati lagana glad...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvrsna Kanađanka Dana Alexander također nije bila prvi puta u Hrvatskoj. Svojim je provokativnim i brutalno iskrenim nastupom u kojem ne štedi ni sebe ni druge, secirajući odnose muškaraca i žena, izlaženje, seks i djecu, izmamila crvenilo na lice ne jednog posjetitelja, ali istovremeno ubrala i salve smijeha, opisujući kako je prilikom kupovine vibratora morala zamoliti osoblje trgovine da joj pomogne ukrcati "mrcinu" na krovne nosače na autu i kako... no dobro, neke je stvari možda bolje i ne ponavljati. Potražite je kad idući puta dođe u Hrvatsku.

Španjolski Britanac John Gordillo također se prisjetio svoje turneje po Hrvatskoj, kada je zaključio da je hrvatski vrlo zanimljiv jezik. Šetajući po Rijeci, koja ga je oduševila, naišli su na Rječinu, te je svoga vodiča upitao kako se zove rijeka pored koje prolaze. Zove se Rječina, što znači river, odgovorio mu je ovaj, na što je Gordillo zaključio da je divno što se u Riveru šeće pored river River... Novi šok mu je priredio vozač koji ga je u subotu vozio s aerodroma, kada se nekoj ženi, tražeći upute do dvorane Lisinski, obratio sa "Oprostite", što engleskom uhu zvuči kao: "O, prostitute..."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Headliner večeri bio je Sean Walsh, velika britanska zvijezda, koji je oduševio pričama o svojim vlastitim nedostacima i lijenosti, a osobito je dobar bio njegov geg sa slobodnim udarcem u slow motionu uz zvuke himne UEFA-ine Lige prvaka. Prošireni solo nastup Seana Walsha još možete uloviti u 20 sati u nedjelju, kada nastupaju i Talijan Carlo Jacucci arti-201311290178006, koju opisuju kao klaunovštinu, te Bryony Kimmings s cabaret predstavom 'Sex Idiot'. Obje predstave u Hrvatsku, u suradnji s "London Calling" projektom dovodi londonski "Soho Theatre".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo