Počelo 58. Splitsko ljeto

Tijekom 32 dana 58. Splitskog ljeta koje će trajati do 14.

6.7.2012.
9:17
VOYO logo

Premijera predstave Adio, kauboju

U dramskom programu će na dosad scenski neotkrivenom prostoru splitskih Stinica, Ivica Buljan premijerno postaviti predstavu Adio, kauboju, adaptaciju istoimenog romana Olje Savičević Ivančević. Predstava Ivice Buljana spektakularno je čitanje koje uključuje dijaloge, naraciju, pocrtava žanrovske momente, i poziva na emotivno putovanje Splitom od kraja osamdesetih do danas.

Splitski Balet, ansambl čiji je razvoj u posljednjih deset godina jedna od velikih lijepih priča suvremene hrvatske kulture ponovo će oživjeti prostor čarobnog splitskog poluotoka Sustipana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na programu je baletna večer s dvije premijere, BartokovaČudesnog Mandarina u koreografiji doajena domaće i europske plesne scene Milka Šparembleka, te kolaža iz glazbe ČajkovskogNeostvareni susreti, koji postavlja Ljiljana Gvozdenović.

Vrhunske izložbe

I ove godine na programu su reprize dramskih predstava iz prethodnih festivalskih izdanja, Hekuba na Manastirinama drevne Salone, te Smij i suze starega Splita, taj specifični splitski Amarcord koji će duhove grada ponovo buditi na Sustipanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tu su i gostovanja, kao Krletka Kazališta Kerempuh, te Car neuspjeha velikog Jana Fabrea u produkciji ZKM-a, projekt Persona Nataše Lušetić, te predstava novog cirkusa C8H11NO2, kao i uvijek svježi i duhoviti satiričko-kabaretski par Studija LuDež.

Koncertni program je raznovrstan i profiliran, od nastupa sjajnog meksičkog tenora Emilia Ponsa, glazbene monodrame El Cimarron H. W. Henzea, jednog od najvećih skladatelja prošlog stoljeća, preko večeri posvećene splitskim skladateljima, nastupa ansambla Cantus, koncerta mlade čelistice Pačko, pa sve do International jazz trio koncerta i večeri jedinstvenog Darka Rundeka, da bi festival bio zaključen recitalom mladog pijaniste Aljoše Jurinića, nedavno laureata prestižnog natjecanja Schumann.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

58. Splitsko ljeto ponudit će i nekoliko vrhunskih izložbi, prije svega retrospektivu velikog slikara Vladimira Veličkovića, izložbu skulptura Dalibora Stošića, kao i dvije vrijedne fotografske izložbe. Novost je već spomenuta serija javnih tribina, koje će se, u pokušaju prizivanja duha antičkog foruma, održavati na Carrarinoj poljani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo