Velika imena kreativnih industrija i autorskog prava dolaze na MAKK

Međunarodna autorska kreativna konferencija (MAKK) okuplja impresivna imena, a raspravljat će se o pravnom, gospodarskom i društvenom položaju kreativnih industrija, s naglaskom na glazbu.

19.11.2013.
15:17
VOYO logo

Udružujući svoja godišnja događanja, Institut hrvatske glazbe, Adria Music Conference i Hrvatsko društvo za autorsko pravo ukazat će na trenutačni položaj kreativnih industrija, te o zaštiti njihovih prava progovoriti na način zanimljiv i širokoj i stručnoj javnosti.

Massimo i Silente

Ponedjeljak 9. prosinca je dan kad će se sudionici konferencije u večernjim satima okupiti na zabavi dobrodošlice u Green Gold Clubu. Ujedno će Institut hrvatske glazbe dodijeliti i nagrade timovima – tvorcima uspješnih radijskih singlova s liste HR TOP 40. Nagrađeni Massimo i grupa <Silente će, ekskluzivno za sudionike konferencije, potom i nastupiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi radni dan

Utorak 10. prosinca prvi je pravi 'radni dan' konferencije. Obilovat će zanimljivim predavanjima i raspravama u dvjema dvoranama hotela DoubleTree by Hilton. Uz već najavljene Patricka Agera, tajnika Europskog saveza skladatelja i Marie-Françoise Marais, direktoricu francuske vladine agencije za borbu protiv online piratstva, na konferenciji će sudjelovati i Berislav Šipuš, zamjenik ministrice kulture, Ljiljana Kuterovac, ravnateljica Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo, glazbenici od kojih su neki, zasad potvrđeni, sudionici iz Hrvatske: Damir Urban, Neven Frangeš, Miro Buljan i Paolo Sfeci. Posebno sudjelovanje dogovoreno je i s Arsenom Dedićem. Iz susjednih država pred konferencijsku publiku izići će Zoran Predin (Slovenija), Edin DervišhalidovićDino Merlin (BiH) i Antonije Pušić – Rambo Amadeus (Crna Gora), a ni taj popis nije konačan!

Problemi književnika i nakladnika

O položaju filmaša govorit će Hrvoje Hribar, ravnatelj HAVC-a, a o problemima s kojima se suočavaju književnici i nakladnici, najprevođeniji hrvatski pisac i dramatičar Miro Gavran te Seid Serdarević, pokretač Festivala svjetske književnosti i glavni urednik izdavačke kuće Fraktura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O glazbenim festivalima i koncertima raspravljat će Joe Bašić, Ozren Brunović, Vedran Meniga i Ozren Hiltner, te mnogi drugi organizatori i promotori glazbenih spektakala u zemlji i regiji. Zanimljiv će biti i AMC-ov dobro poznati Fight Club, čija je tema ove godine sukob tzv. urbane i tzv. narodnjačke glazbe u zagrebačkim klubovima. Panel-diskusije moderirat će Nina Obuljen iz Instituta za razvoj i međunarodne odnose, Nenad Marčec, direktor HDS ZAMP-a, Aleksandar Kovačević, direktor SOKOJ-a (Srbija) i Tomo in der Mühlen, direktor publishing tvrtke IDM.

Drugi radni dan

Srijeda 11. prosinca, drugi radni dan konferencije, rezervirana je za XIV. Godišnje savjetovanje o autorskom pravu i srodnim pravima, koje organizira Hrvatsko društvo za autorsko pravo, u suradnji s Državnim zavodom za intelektualno vlasništvo i Pravnim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaći i regionalni pravni stručnjaci raspravljat će o temama kao što su implementacija Direktive EU o produljenju trajanja zaštite autorskog i srodnih prava, rješavanje sporova u kolektivnom ostvarivanju prava, nadležnost za povrede i učinkovitost zaštite autorskih prava na internetu.

S Pravnog fakulteta Sveučilišta u Beogradu dolazi prof. Slobodan Marković, a panelisti rasprave o odnosu privatnopravnosti autorskog prava bit će prof. Igor Gliha i Romana Matanovac Vučković sa zagrebačkog Pravnog fakulteta, te Tajana Tomić iz Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo. Predavanje će održati i Ivana Gustin, direktorica ZAPRAF-a, Ivana Kunda (Pravni fakultet Sveučilišta u Rijeci) te Draženka Deladio i Gorana Aralica Martinović (Visoki trgovački sud RH). Kotizacija za sudjelovanje na konferenciji iznosi 400 kuna. Za studente (uz priloženi indeks) cijena kotizacije iznosi 200 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo