Umro čovjek koji je volio istinu više od Amerike

Jedan od naistaknutijih kritičara američkog korporativnog sustava, pisac, povjesničar i politički aktivist Howard Zinn umro je u srijedu u 87. godini.

28.1.2010.
10:43
VOYO logo

Zinn je umro od posljedica srčanog udara u kalifornijskom gradu Santa Monica, izvijestila je njegova kćer Myla Kabat-Zinn, a prenose novinske agencije.

Profesor povijesti i suvremene politike na Bostonskom sveučilištu proslavio se knjigom "Povijest naroda Sjedinjenih Država" koja je doživjela tridesetak izdanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi puta objavljena 1980. u nakladi od 5 tisuća primjeraka "Povijest naroda Sjedinjenih Država" ubrzo je postala bestseler koji je 2003. dosegao brojku od milijun prodanih primjeraka.

Svjetski uspjeh postigao je i knjigom "Terorizam i rat", prevedenom i na hrvatski, u kojoj kritički obrađuje aktualne političke i socijalne probleme suvremenog svijeta kao što su globalizacija i militarizacija, demokracija i građanska prava, medijske manipulacije i arogancija vlasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pažnju medija privukao je i izjavom da se prava istina o 11. rujnu 2001. nikada neće doznati, kao ni istina o ubojstvu predsjednika Kennedya.

Zinn je rođen u obitelji židovskih useljenika 1922. u New Yorku, a doktorat iz povijesti stekao je na prestižnom sveučilištu Columbia.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo