Umrla poznata spisateljica Colleen McCullough

Australska spisateljica Colleen McCullough, čiji je bestseller Ptice umiru pjevajući ekraniziran te je postao jedna od najgledanijih televizijskih mini-serija, umrla je u 77.

29.1.2015.
10:45
VOYO logo

McCullough je počela pisati nakon što je više od desetljeća radila kao uspješna neuroznanstvenica u Australiji, Velikoj Britaniji i u SAD-u, a njezin prvi roman, obiteljska drama "Ptice umiru pjevajući" prodan je u 30 milijuna primjeraka diljem svijeta.

Autorska prava za roman prodana su za tada rekordnih 1,9 milijuna američkih dolara. Mini serija nastala po književnom predlošku donijela je veliku popularnost glumcima Richardu Chamberlainu i glumici Rachel Ward.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Serija je u vrijeme prikazivanja 1983. godine postala druga serija po gledanosti svih vremena u Sjedinjenim Američkim Državama. "Ptice umiru pjevajući" osvojila je tri Zlatna globusa te šest Emmyja.

McCullough je posljednjih 40 godina sa suprugom živjela na australskom otoku Norfolk u južnom Pacifiku. Posljednja od njezinih 25 knjiga "Bittersweet" objavljena je 2013.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Njezin doprinos australskoj književnosti i čitateljima diljem svijeta je ogroman. Jedna je od prvih australskih autorica koje su uspjele na globalnoj razini. Jako će nam nedostajati", stoji u priopćenju australskog HarperCollinsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo