U središtu Zagreba otvorena ekskluzivna knjižara Arkadija

26.11.2012.
15:23
VOYO logo

Na prigodnoj su svečanosti o Arkadiji govorili predsjednik Uprave Školske knjige dr. sc. Ante Žužul, pjesnik, sveučilišni profesor i svećenik Ivan Golub koji je i blagoslovio knjižaru te akademik i pisac Ivan Aralica.

Za arkadijski ugođaj pobrinuli su se operna diva Martina Tomčić, pijanist Darko Domitrović i dramski umjetnik Joško Ševo. Kroz bogat program posjetitelje je vodio popularni glumac Tarik Filipović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U vrijeme kada mnoge knjižare u Hrvatskoj i svijetu, nažalost, zatvaraju vrata, otvaranje knjižare Arkadija na najreprezentativnijem zagrebačkom trgu pridonosi ne samo kulturnom habitusu hrvatske prijestolnice nego je i pozitivan primjer otpora negativnim recesijskim trendovima u Hrvatskoj.

Vodeći brigu o tradicionalnome mediju - knjizi, Arkadija istodobno nastoji zadovoljiti potrebe digitalnog doba pa se u jednom dijelu knjižare smjestio i Apple Store u kojem će ljubitelji računalne tehnologije zadovoljiti svoje interese. Na taj način zagrebačka Arkadija pokušava učinkovito spojiti prošlost i budućnost, tradicionalno i moderno…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Knjižara obuhvaća i dječji odjel, turistički kutak te kafić u kojemu posjetitelji mogu prelistati 20.000 naslova ne samo Školske knjige nego i niza domaćih i stranih izdavača.

Prodajno osoblje Arkadije čine obrazovani mladi ljudi sa završenim studijima komparativne književnosti, kroatistike i elektrotehnike koji će posjetiteljima pomagati stručnim savjetima i preporučivati izdanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Knjižara Arkadija u središtu glavnoga grada Hrvatske most je povezivanja s europskim prostorom i svijetom u cjelini. Arkadija nije samo knjižara nego i mjesto uživanja – oaza znanja, kulture i stvaralaštva. Arkadija je prostor samosvijesti i interkulturnog dijaloga, duhovni ambijent u kojem se oštri intelektualna znatiželja i priprema nova kulturna paradigma. Ime Arkadija nije izabrano samo zbog zvučne privlačnosti. Prepuno je povijesnih i kulturnih značenja, katkad i proturječnih, koja povezuju svijet grčke i rimske antike, europske renesanse i hrvatske književnosti sve do modernih vremena", istaknuo je dr. sc. Ante Žužul, predsjednik Uprave Školske knjige.

U knjižari Arkadija – koja je dobila ime i po talijanskoj Akademiji Arkadiji, ustanovi koja prigrljuje svaku znanost i svaku vrstu književnosti i sve ih podjednako poštuje i njeguje – održavat će se književna predstavljanja, pjesničke večeri i različite kulturne manifestacije. Kao i Akademija osnovana 1690. godine u Rimu, i zagrebačka Arkadija njegovat će književni ukus u društvu istaknutih pisaca i znanstvenika koji će na Trgu bana Josipa Jelačića 14 zasigurno biti rado viđeni gosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo