U samo tri dana u Opatiji 100 svjetskih glazbenika

Liburnia Jazz Festival održat će se u Opatiji prvog vikenda u srpnju, a u 3 dana nastupi ćei preko 100 glazbenika sa 17 koncerata na 6 pozornica.

20.6.2011.
15:34
VOYO logo

Uz besplatne koncerte na opatijskim terasama, krstarenje Jazz Boatom i koncertima na Ljetnoj pozornici, konačno se otvara i pozornica za jam sessione u Lounge baru Monokini. Tko će sve nakon ponoći ukrstiti instrumente i kakve će tu kombinacije nastati... ostaje nam da i sami vidimo.

Festival u petak, 1. srpnja otvara mlada mađarska pjevačica Erika Kertesz & E.K. Avenue, te SOULJAZZ ORCHESTRA – kanadski band koji će zasigurno rasplesati Ljetnu pozornicu fuzijom soula, jazza, afra i latina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U subotu, 2. srpnja nastupa slovački band The Illusions i HIROMI: THE TRIO PROJECT. Prvi put u Hrvatskoj imat ćemo čast čuti i vidjeti umjetnicu koja je potpuno očarala svjetsku jazz scenu, djevojku s licem anđela koja se na pozornici pretvara u ženu-zmaja, jednu od najnagrađivanijih jazz pijanistica uopće.

Na XI. Liburnia Jazz Festivalu Hiromi će predstaviti najnoviji album Voice, netom objavljen na američkom tržištu. Hiromi: The Trio project, u kojem sudjeluju i legendarni Anthony Jackson i Steve Smith, zasigurno su garancija jazz doživljaja koji se ne zaboravlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nedjelju, 3. srpnja otvara Oridano Gipsy Jazz Band, a nastavlja se koncertom TRIBUTE TO BP posvećenom nedavno preminuloj ikoni hrvatskog jazza - Bošku Petroviću. Ovaj koncert je, za razliku od svih ostalih ovogodišnjih priredbi posvećenih Bošku, koncert na kojem će se izvoditi njegova autorska glazba. Svirat će Big Band HRT-a i tri generacije glazbenika: Silvije Glojnarić, Neven Frangeš, Mario Mavrin, Primož Grašič, Ratko Divjak, Elvis Stanić, Tonči Grabušić, Šime Matešić.

Čut ćemo njegove skladbe u modernim aranžmanima od kojih su neki napisani posebno za ovu priliku, a neki tek otkriveni i upravo na Liburnia Jazz Festivalu će biti i praizvedeni. Ulaznice su u prodaji na svim prodajnim mjestima Ticketpro-a, a za više informacija posjetite www.liburniajazz.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201106200445006 arti-201106010584006 arti-201105260751006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo