'Manijakalni prozdrljivac' povracao je sam sebi u rukav

U novom izdanju koje se bavi prehrambenim navikama svjetskih diktatora, Tito je svrstan medu manijakalne prozdrljivce, a navodi se i kako je jednom prilikom povracao sam sebi u rukav.

9.12.2014.
6:44
VOYO logo

Novoobjavljena knjiga "Vecere diktatora: Vodic za los ukus u zabavljanju tiranina", koju su napisale Victoria Clark i Melissa Scott, obraduje prehrambene navike svjetskih diktatora.

Guardian u kritici izdanja pise kako se svi oni mogu podijeliti u dvije osnovne grupe - manijakalne prozdrljivce i zdravljem opsjednute frikove. U prvoj grupi su Tito, Mobutu, Idi Amin i Staljin. Oni su uzivali u bakanalijama koje su ponekad trajale i do 5 sati ujutro. Poznato je kako se Hruscov nakon jedne od takvih gozbi pomokrio u krevet, a Tito je povracao sam sebi u rukav. Navodno je to bilo previse cak i za funkcionalnog alkoholicara Churchilla, kojem je 1942. pozlilo od slatkog crvenog gruzijskog vina Kvancara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo je da je jedan od Staljinovih kuhara bio Spiridon Putin, djed sadasnjeg ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Portugalski autokrat Antonio Salazar jeo je samo juhu od ribljih kosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Problemi s plinovima

Moamer Gadafi je imao problema s plinovima vjerojatno zbog devinog mlijeka koje je rado i cesto pio. Hitler je takoder imao problema s nadutoscu. U svojoj knjizi, Clark i Scott tvrde kako je Hitler zapravo koristio svoje razvikano vegetarijanstvo kao pokusaj kontrole plinova.

Rumunjski Causesku je bio poznat po paranoji pa je tako svuda sa sobom vodio svoje kuhare i mali laboratorij za analizu hrane. Na drzavnim banketima bi bacio hranu na pod i odgurnuo je, kao dijete kad izbjegava jesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo