Thor postaje žena

Superjunak stripa tvrtke Marvel Entertainment Thor koji je nastao 1962. postat će žena, izvijestio je izdavač Marvel Comics.

16.7.2014.
14:57
VOYO logo

Nakana izdavača je privući nove čitatelje, osobito žene, i u stripove vratiti ženske likove koji su dugo bili zapostavljeni.

Žena Thor imat će plavu kosu i srebrno odijelo te zaštitni znak popularnog superjunaka - čekić. U priopćenju za javnost iz Marvel Comicsa su objasnili kako klasični muški junak više ne uspijeva zamahnuti svojim čekićem, zbog čega se morala pojaviti junakinja dostojna Thorova imena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo nije Žena-Thor, ni Lady-Thor, ni Thorita, ona je samo Thor. Stvorila je samu sebe, Thor ju je spasio, stigla je na Zemlju, pratila ga, mijenjala se kako bi mu bila što sličnija", objasnio je Jason Aaron, autor nove serije stripova za koje će ilustracije raditi Russell Dauterman.

Identitet nove junakinje koja se krije pod Thorovom maskom nije otkriven, no kada nosi Thorov čekić ona utjelovljuje Thora. Nova serija stripova počet će izlaziti u listopadu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema stripu autora Stana Leeja snimljena su i dva filma. Postigli su izniman uspjeh i zaradili 1,1 milijarde dolara, a Thora je utjelovio australski glumac Chris Hemsworth.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo