TEMA ZA SVA VREMENA: / Kultna hit predstava 'Čikaške perverzije' stiže u zagrebačko kazalište Vidra

Image

Predstava je rasprodana već 50 puta, a sada po prvi put dolazi u Vidru.

24.11.2016.
15:53
VOYO logo

Kultna hit predstava Čikaške perverzije po prvi puta dolazi u zagrebačko kazalište Vidra 5. prosinca. Radi se o predstavi koja je još 1993. premijerno igrana u Jugoslovenskom dramskom pozorištu u Beogradu i u 12 godina postala kultna, a uživa status urnebesne komedije s preko 200.000 gledatelja.

Čikaške perverzije su nastale prema drami Davida Mameta Seksualne perverzije u Chicagu, čija se radnja događa 1970-ih i istražuje ljubavni i seksualni život dvojice prijatelja i dviju prijateljica, odnosno njihovu potrebu za ljubavlju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glumci Dragan Jovanović, Branka Puljić, Olga Odanović i Igor Đorđević su Mametovu duhovitu suvremenu američku dramu na ingeniozan način pretvorili u fantastičnu komediju koja prelazi granice lokalnog i progovara o onome što je zajedničko svima – o potrebi za ljubavlju i preprekama njenog ostvarenja. Likovi prolaze kroz ljubavne priče, svatko na svoj način, ne usuđujući se da im se do kraja predaju, što stvara niz komičnih situacija.

Image
Foto: Promo
Image
Foto: Promo

Unatoč velikom i kontinuiranom uspjehu, predstava je posljednji put izvedena 2005. godine, a Jovanović ju je tek u jesen 2015. odlučio ponovo vratiti pred publiku, i to simboličnim 500. izvođenjem upravo u Chicagu, u okviru uspješne američke turneje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povratak predstave na kazališne daske proslavljen je spektakularnim nizom od preko 50 rasprodanih predstava, a njezin status najbolje potvrđuje i pojavljivanje jednog od najboljih tenisača današnjice Novaka Đokovića kao specijalnog gosta-glumca na pozornici 16. veljače u Beogradu.

"Zašto je trebalo ovoliko vremena da se vrate Čikaške perverzije, ne znam. Igrati 500 puta jednu istu predstavu, to je stvarno naporno i potrebno je neko vrijeme da je se čovjek ponovo zaželi. Sada sam to ponovo zavolio", objašnjava Dragan Jovanović. Čikaške perverzije su uvijek izgledale isto, nepromijenjive su u svojoj biti. To je priča o ljubavi, o prijateljstvu, o problemima između muškaraca i žena. To je tema za sva vremena. Takva je i predstava. Uvijek će trajati baš zbog toga što se bavi najobičnijim, a u stvari najkompliciranijim stvarima", zaključuje Jovanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo