'Tajna u njihovim očima' pobjednik šestog Libertasa

7.7.2010.
10:47
VOYO logo

Žiri Libertas film festivala sastavljen od glumice Mire Furlan, Dantea Spinottija i predsjednika Roberta Lantosa, odlučili su kako Dubravka, festivalska nagrada, zasluženo treba ići u ruke filmu 'El secreto de sus ojos' ('Tajna u njihovim očima') redatelja Juana Josea Campanella, čija se radnja vrti oko umirovljenog inspektora koji se nakon četvrt stoljeća vraća neriješenom slučaju umorstva koji ga godinama proganja.

''Gledali smo osam filmova. Nekoliko ih je bilo intrigantno, no jednom smo se neprestano vraćali',' objasnio je predsjednik žirija Robert Lantos.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim nagrade žirija, 'Tajna u njihovim očima' dobio je i posebnu nagradu publike koja se ovaj film očito dojmio znatno više od ostalih sedam prikazanih u konkurenciji. U kategoriji kratkog filma nagrađen je hrvatski animirani film 'Guliver' Zdenka Bašića.

arti-201007040258006 Šesti Libertas film festival trajao je od 2. do 6. srpnja, a unatoč tome što se doslovce do posljednjeg trenutka nije znalo hoće li se zbog recesije uopće održati, privukao je mnogobrojnu publiku koja je pet dana mogla uživati u programima festivala čiji su filmovi redom su internacionalne, europske, regionalne ili hrvatske premijere. Posebni gosti festivala bili su proslavljeni redatelj Jiri Menzel, danski glumac Mads Mikkelsen i novonastala američka glumačka zvijezda Gabourey Sidibe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodijeljene su i dvije nagrade - i to Nagrada Master za životno djelo češkom redatelju Jiri Menzelu, i nagrada Tribute danskom glumcu Mads Mikkelsenu.

Prethodni članci:

arti-201007060667006 arti-201007040226006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo