Sviličić podnio ostavku i otišao iz HAVC-a

5.7.2010.
17:44
VOYO logo

Sviličić je izjavio Hini da je tu odluku donio u konzultacijama s Upravnim odborom HAVC-a i Ministarstvom kulture, ocjenivši kako je tijekom njegova jednogodišnjeg mandata napravljen pozitivan iskorak i postavljeni su čvrsti temelji budućeg razvoja Centra. Izdvojio je preseljenje u Kuću hrvatskog filma, donošenje Pravilnika o audiovizualnoj proizvodnji, očevidnika AV proizvodnje i Nacionalnog programa.

Naglasivši da je spreman ostati na dispoziciji budućem ravnatelju za konzultaciju i informacije, Sviličić je rekao da bi HAVC ubuduće trebao poticati zakonske izmjene kojima bi se, za razliku od dosad, u potpunosti mogao osigurati legalitet prinosa sredstava od strane komercijalnih televizija i ostalih obveznika. Smatra neophodnim kadrovsko popunjavanje Centra koji sada ima samo dva uposlenika i poslovnu tajnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sviličić nije komentirao novinske napise kako je njegov odlazak posljedica nezadovoljstva udruga redatelja i producenata te izostanka potpore Ministarstva kulture, koje je njegov mandat danas ocijenilo vrlo dobrim i izrazilo žaljenje što neće nastaviti svoj angažman u HAVC-u.

U izjavi Ministarstva kulture navodi se kako je Nikša Sviličić preuzeo Centar u vrlo osjetljivom trenutku, da je uložio puno truda i znanja te su napravljeni mnogi pomaci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sviličić je za ravnatelja HAVC-a imenovan u travnju 2009.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo