Što vam novog nudi ovogodišnji 'Interliber'?

Međunarodni sajam knjiga i učila održat će se na Zagrebačkom velesajmu od 10. do 14. studenog, a na njemu će svoje knjige izlagati 250 nakladnika iz osam zemalja.

8.11.2010.
15:15
VOYO logo

Direktorica ZV-a Mirela Bartolec na održanoj konferenciji za novinare napomenula je kako će sajam trajati pet dana, a na njemu će svoje knjige izlagati 250 nakladnika iz osam zemalja.

Paviljoni će biti prepuni izlagača kao i prošle godine, rekao je voditelj projekta ZV-a Zoran Ušurić te dodao kako će mnogi nakladnici, osim na središnjoj pozornici, svoje knjige predstavljati i na vlastitu štandu. Napomenuo je kako je ulaz na Interliber besplatan te ocijenio kako očekuje više od sto tisuća posjetitelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ušurić je istaknuo i kako je pristup ZV-a velikim i malim izdavačima isti te dodao kako im je u dogovoru omogućeno plaćanje sa zakašnjenjem od 90 dana. Dodao je kako je u šestom paviljonu, na sjevernoj strani, predviđen prostor za izložbe i radionice, koje su ove godine posvećene slikovnicama. Predsjednik Zajednice nakladnika i knjižara Hrvatske Zdenko Ljevak istaknuo je kako ove godine nakladnici više nisu kritični prema upravi ZV-a te dodao kako bi ubuduće ta zajednica mogla biti i suorganizator Interlibera.

"Ove će godine prvi put na Interliberu biti nominirani kandidati za književnu nagradu 'Kiklop', koja se dodjeljuje na sajmu knjiga u Puli", rekao je. Napomenuo je kako bi ZV mogao sljedeće godine promijeniti paviljone za izložbeni prostor knjiga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ovogodišnjem Interliberu svoje će knjige izlagati nakladnici iz Austrije, BiH, Irana, Njemačke, SAD-a, Srbije, Velike Britanije i Sjeverne Irske te Hrvatske.

Sajam se može posjetiti od 9 do 19 sati, a u subotu i nedjelju do 21 sat. Mjesto radnje: 5. i 6. paviljon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Interliber se održava pod pokroviteljstvom hrvatskog ministarstva kulture, a svečano će ga otvoriti u srijedu, u 11 sati, na pozornici u 6. paviljonu ministar kulture Božo Biškupić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo