Što sve nosi potreba za pripadnošću i koliko smo različiti, saznajte u drami Plemena

Predstava Plemena nam pruža sliku današnjeg svijeta, govore o potrebi za pripadnosti i o svemu što ona nosi: od pojedinačnih hijerarhija, interesa i pravila počevši od same obitelji nadalje.

10.4.2013.
13:08
VOYO logo

Drama Plemena engleske spisateljice Nine Raine najveći je svjetski kazališni hit u protekloj godini. U 2012. osvojila je nekoliko najvažnijih nagrada za najbolji dramski tekst uključujući Drama Desk Award for Outstanding Play, New York Theatre Critics Circle Award i Off-Broadway Alliance Award – Best Play te nezapamćen broj od šest Lucille Lortel Award nominacija, četiri nominacije Outer Critic Circle-a i dvije nominacije Drama league Award-a.

Plemena nam pružaju sliku današnjeg svijeta, govore o potrebi za pripadnosti i o svemu što ona nosi: od pojedinačnih hijerarhija, interesa i pravila počevši od same obitelji nadalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kroz intrigantnu i katarzičnu priču o ljubavi i izdaji ova višestruko nagrađivana drama nam pokazuje da o toj (ne)pripadnosti i dalje ovisi sreća pojedinca.

K tome, umjesto da nam ponavlja kako smo svi jednaki Plemena nam ukazuju na činjenicu koliko smo različiti. Gdje se ipak nalazi taj prostor u kojem plemena mogu naći suživot – o tome govori ova predstava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U predstavi nastupaju: Slaven Španović, Petra Kurtela, Janko Popović Volarić, Matija Kačan, Jasna Palić, Lana Gojak, Vanda Winter, Slavica Knežević i Marko Torjanac. Predstavu je režirala Slavica Knežević.

Premijera predstave u koprodukciji Kazališta Planet Art i Teatra Exit održat će se u srijedu 17. travnja i u petak 19. travnja u 20 sati u Teatru Exit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reprize predstave će se održati 26. travnja te 4., 9. 17. i 24. svibnja u 20 sati u Teatru Exit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo