Ravnatelj popustio, Gospa neće reklamirati 'lezbijsku' predstavu

16.1.2013.
15:53
VOYO logo

"Neviđeni pritisak, potaknut od strane jedne udruge, koja preko svojih internetskih stranica poziva na masovni protest zbog kazališnog plakata za predstavu 'Fine mrtve djevojke', po tekstu Mate Matišića, u režiji Dalibora Matanića, a koji se ne vrši samo na Gradsko dramsko kazalište Gavella, već i na s kazalištem povezane institucije, kao i na naše suradnike i sponzore, doveo je do toga da je uprava Gradskog dramskog kazališta Gavella donijela odluku da sporni plakat povuče iz upotrebe.

'Namjera kazališta nije bila povrijediti bilo koga'

Skretanje pozornosti s kazališne predstave, koja je svojom kvalitetom već osigurala interes ogromnog broja kazališnih poklonika, kao i naišla na odlične kritike najvećeg dijela stručne javnosti, na sredstvo oglašavanja predstave nije dobrodošlo nikome, a najmanje kazalištu. Još jednom ponavljam kako namjera kazališta nije bila povrijediti bilo koga, te se svima onima koji su se osjetili uvrijeđenima javno ispričavam u ime kazališta Gavella i u svoje osobno ime.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Vulgaran prikaz'

Iskreno se nadam da će svi oni koji su poslali svoju poruku nezadovoljstva plakatom, pogledati predstavu i osobno se uvjeriti u plemenitost poruka koje prenosi, kao i u njenu kazališnu kvalitetu. Zahvaljujemo svima onima koji su nam u raspravama na portalima i društvenim mrežama pružili podršku tijekom kampanje koja se vodila, i za koju se nadam da će ovime završiti", piše Stazić u priopćenju.

A sporni plakat, protiv kojeg se pobunila udruga Vigilare, potpisuje Studio Cuculić, a na njemu se vide lik Gospe i još jedne žene, što je za udrugu "izrazito vulgaran, uvredljiv i ponižavajući način" prikaza Blažene Djevice Marije s obzirom na "lezbijsku tematiku predstave".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo