ŠPANCIRFEST 2015: / Sve je u znaku kreativnosti

Image
Foto: Pixsell, Marko Jurinec

Špancirfest, koji se u Varaždinu održava po sedamnaesti put, ove godine bit će prvi koji će kreativnost imati u svojoj srži.

31.7.2015.
16:12
Pixsell, Marko Jurinec
VOYO logo

Ovogodišnji partneri Špancirfesta su festivalu Rendez – vous festival Francuske u Hrvatskoj, potom Hrvatski klaster konkurentnosti kreativnih i kulturnih industrija (HKKKKI), nadalje Arhitektonski fakultet Zagreb, Akademija likovnih umjetnosti i Tekstilno-tehnološki fakultet.

Usku ulicu tako će napuniti“ 30 mladih umjetnika iz cijele Hrvatske, ali i Slovenije, održavat će se niz kreativnih radionica, u suradnji s HKKKI-em, dok će studenti Arhitektonskog fakulteta održati radionicu Akupunkture grada, u sklopu koje će kreirati novi izgled i identitet novog trga u Varaždinu. Tu je naravno i Park kreative, koji je postao prava "meka" za sve, kako za djecu tako i za njihove roditelje, koji uživaju u njemu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Transe Express će sve oduševiti

Špancirfest je i dio manifestacije Rendez-vous, festival Francuske u Hrvatskoj kroz koji će na Kapucinskom trgu nastupiti akrobatska skupina Transe Express s programom kakav još nije bio viđen na ulicama Varaždina. U sklopu Rendez-vousa održat će se i koncert Nouvelle Vague, prvog dana na Stančićevom trgu, a posebna atrakcija zasigurno će biti francuski doručak, koji će biti organiziran u nedjelju, 23.08.

Organizatori su posebno ponosni na partnerstvo Rendez-vous festivala Francuske u Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Radi se o vrlo važnom festivalu, koji se obraća svim Varaždincima, ali i građanima Hrvatske, spremili smo uistinu odlične programe, koji će odlično prezentirati Francusku", istaknula je veleposlanica Francuske u Hrvatskoj, Michele Boccoz.

Špancirfest će trajno obogatiti i javni prostor Varaždina novom instalacijom u Bakačevoj ulici, izrađenom od starog pribora za jelo, kojeg su tijekom prošlog Špancirfesta donirali građani Varaždina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Program na tri pozornice

Glazbeni program Špancirfesta će u 2015. biti još bogatiji i zanimljiviji publici. Tu je prije svega glavna pozornica kod Starog grada na kojoj će partner Špancirfesta ove godine biti agencija LAA.

Pozornica Stari grad će tako i dalje donijeti kombinaciju velikih, svjetskih glazbenih zvijezdi te najznačajnijih regionalnih bendova i izvođača. Mando Diao, Parov Stelar Band, Gogol Bordelo, Dubioza kolektiv, Bajaga & Instruktori, S.A.R.S., Edo Majka, zvučna su noseća imena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stižu Dubioza kolektiv, Bajaga, Edo Majka...

Na Stančićevom trgu će, uz ranije spomenuti Nouvelle Vague, nastupiti Pankrti, Dzabmo Agusevi Orcherstra, Rambo Amadeust, Detour i brojni drugi, a posebna „poslastica“ bit će pozornica na novoj lokaciji, vile Bedeković, na kojoj će nastupati Maksim Mrvica, Darko Rundek, Massimo i Matija Dedić, Vlatko Stefanovski i Miroslav Tadić, Josipa Lisac i Amira Medunjanin.

Uz to, ponovno odličan program kazališnih predstava, također na pozornici vile Bedeković, gdje će nastupati Kerekesh Teatar, Zijah Sokolović, Teatar Gavran i Vid Balog. Ulaznice za kazališne predstave bit će u prodaji od idućeg tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vinski grad u dvorištu palače Sermage

Jedna od novina na ovogodišnjem Festivalu je Vinski grad, koji će biti postavljen na 600 kvadratnih metara dvorišta prelijepe barokne palače Sermage.

Naime, dvorište palače, odnosno Galerija starih i novih majstora, bit će tijekom svih 10 dana pretvoreno u gradić s drvenim i staklenim kućicama te terasama s udobnim jastucima gdje ćete moći popiti čašu biranog vina po promotivnim cijenama, uživati u tematskim degustacijama, od prijepodneva do kasne večeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ideja ovog projekta jest ponuditi Špancirfesta i njegovim gostima malo "vinskog šika", kažu organizatori. Riječ je o odabranim vinarijama, njih 20, koje će po promotivnim cijenama prodavati svoja vina na čaše, a predviđena je mogućnost i kupnje boce, također po promotivnoj cijeni.

Varaždinskoj publici predstavit će se vinarije iz cijele Hrvatske, od Istre i Zagorja do Slavonije i Dalmacije, a među njima su Belje, Krauthaker, Udruga Kutjevačkih vinara, Freixenet, Belović, Dvanajščak-Kozol, Mežnarić, Bolfan, Stina vino, St Hills, Iločki podrumi, Mladina, Jeruzalem, Zlatne Gorice, Skaramuča, te istarski vinari sa svojim IQ malvazijama i IQ teranima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo