'Šok i nevjerica bile su moja prva reakcija na vijest'

'Šok i nevjerica bile su moja prva reakcija na vijest da sam u tako žestokoj konkurenciji, zahvaljujući glasovima publike, uspio izvojevati pobjedu za svoju priču A šta da radim...

21.3.2012.
8:35
VOYO logo

Naime, premijeru Milanoviću u Splitu je u utorak navečer dodijeljena nagrada Treća pričeST, koju je osvojio glasovima čitatelja portala net.hr za najbolju priču u proteklih godinu dana – pismo o namjerama A šta da radim. Iako Milanović nije osobno došao preuzeti nagradu, poslao je pismo organizatorima festivala Pričigin, te napisao:

"Šok i nevjerica bile su moja prva reakcija na vijest da sam u tako žestokoj konkurenciji, zahvaljujući glasovima publike, uspio izvojevati pobjedu za svoju javnu priču A šta da radim (pismo o namjerama). Treću pričeST ću pamtiti i kao svoju prvu nagradu osvojenu u mandatu. Nadam se samo da me pritom Branimir Johnny Štulić neće tužiti za krađu autorskoga djela i da me ozloglašena ACTA neće zbog istog progoniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, ne mogu sakriti zadovoljstvo da sam iza sebe ostavio čak dvoje Splićana. Bio sam prilično iznenađen da je gospođa Nevenka Bečić tako nisko plasirana sa svojim prvijencem Hajdemo u planine (priručnik za preživljavanje u divljini). Ipak je riječ o jedinstvenom djelu, posebno važnom za sve Splićane u zimskom periodu. Meni osobno najzanimljivije je i nadasve poučno djelo Prijatelji stari gdje ste autora, također vašeg Splićanina, Ive Sanadera. I kao zaključno, nadam se da će autorica drugoplasirane historijske novele Put putuje konačno pronaći svoj put.

'Znate kako je, prešao sam na sljedeći nivo'

Žao mi je da uživo ne mogu zahvaliti na vašoj Pričesti i osobno sudjelovati u Pričiginu, tom veselju, kako vi to volite reći. Znate kako je, prešao sam s pisanja pisama namjera u 'dioklecijanovoj' 2011. na sljedeći nivo u 2012., u kojem uporno tražim odgovore na svoja pitanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga sam htio bar ovim pismom (s namjerom) iskazati svoju podršku i 'pogurati' vas da i u ovim vremenima sveopćih štednji izdržite i održite na životu vaš jedinstveni festival.

Još jednom, hvala na primljenom sakramentu i iskrene čestitke i najbolje želje vašem festivalu koji njeguje pričanje i slušanje, vještine što nam u svakodnevnoj komunikaciji sve češće nedostaju. Nekima, doduše, više slušanje nego pričanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I na kraju, umjesto kurtoaznog pozdrava, poslužit ću se omiljenim pozdravom splitske legende Milorada Bibića Mosora: Zdravi mi i veseli bili", piše u pismu koje je pročitao direktor festivala Petar Filipić.

Inače, u dvorani Amfiteatra Doma mladih (MKC) okupilo se prve večeri festivala oko 500 ljudi, najviše otkako se organizira Pričigin. U svakom slučaju, odličan start.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U srijedu, 21. ožujka u 18.00 sati održat će se promocija knjige A što sad?Mirjane Krizmanić. Knjigu će predstaviti Vedrana Rudan i Koraljka Penavin.

U 20.00 sati u splitskom Kazalištu lutaka održat će se eurovečer splitskih spisateljica i novinarki Kako sam izgubila suverenitet. Gošće će biti: Aleksandra Kardum, Arijana Čulina, Tonka Alujević, Lenka Gospodnetić i Silvana Uzinić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druženje će se nastaviti u kavani hotela Bellevue, u 22 sata. Mosor i ja, da!, naziv je ovoga druženja, a pozvani su svi koji imaju neku kratku i veselu uspomenu na Milorada Bibića Mosora (kako ih je zeznuo ili kako su oni njemu smjestili).

Pričigin završava u subotu, 24. ožujka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo