Sljedećih deset dana svi u Varaždin!

Vijest dana glasi - započeo je 16. Špancirfest - najpopularniji i najraznovrsniji hrvatski festival!

23.8.2014.
20:21
VOYO logo

Povijesna jezgra Varaždina se u poslijepodnevnim satima napunila tisućama posjetitelja, a vizualno osvježeno ruho festivalskih ulica i trgova najprije su razveselili verglaši okupljeni na njihovom prvom ikada europskom susretu.

Ulica fest je špancirerima ponudio pregršt glazbenih atrakcija, ali i sjajnih nastupa performera i skupina novog teatra. Svirali su i nastupali: Varaždinski tamburaški orkestar, Gordana Lach i Željko Grahovec, Karcocha, Swingdigientes, Georg Viktor Emanuel, Dora, Edo i Filip, Acoustic Yopungsters te Decoro & Dos Cervezas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Punom je parom krenuo i Park kreative posvećen najmlađima, a svečano su ga otvorili bubnjari Društva naša djeca. Bojni su klinci, ali i roditelji pohrlili i na tradicionalni Vindiland smješten na ulazu u perivoj varaždinskog Starog grada.

Koncertni program Špancirfesta rasprodanim je nastupom otvorila je fenomenalna Amira Medunjanin na novoj festivalskoj pozornici u dvorištu Županijske palače. Na trgu Miljenka Stančića nastupila je zborska atrakcija Viva Vox, a na Starom se gradu, na koncertu VŽ 90’s Allstars Banda okupila ekipa željna žestokog zvuka varaždinske urbane glazbene scene iz devedesetih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Noćne ptice su nakon završetka programa u središtu Varaždina odlepršale do popularne Špancirfest Arena pozornice uz Dravu, koju je otvorio slavni Petar Dundov.

U subotu će Špancirfest probuditi bubnjari iz njemačkog Ravensburga, grada partnera Varaždina čiji će kostimirani mimohod biti svojevrsni uvod u tradicionalni susret povijesnih postrojbi. U popodnevnim satima vidjet ćemo neke nove ulične glazbenike te nastup XL Insects. Za one koji ga čekaju - 3D interaktivni mapping se prebacuje na nedjelju u isto vrijeme (Korzo 21 sat).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Park kreative s radionicama kreće već u 10 sati i aktivne će biti Svijet u bojama, Foto_Vidi_Onica, radionica izrade skulpture od slame te niz plesnih aktivnosti, a sve završava s pričom za laku noć oko 19 sati. Program Vindilanda biti će podijeljen u dvije smjene (10-12 te 17-21).

Siddharta i Laibach na glavnoj pozornici

U dvorištu Županijske palače nastupa, za ovu priliku posebno okupljeni Špancirfest festivalski orkestar, sastavljen od varaždinskih klasičnih glazbenika, a na Stančiću sviraju legendarni „industrijski perkusionisti“ Les Tambours Du Bronx.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koncertni vrhunac večeri za mnoge će biti slovenska večer na Starome gradu gdje sviraju dva možda najznačajnija benda iz Dežele - Siddharta i Laibach, a slovensku putovnicu ima i glavna zvijezda večerašnjeg programa Arena pozornice uz Dravu - Beltek.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo