Sjećanje na Andru Račića

Prije više od godinu dana glazbenu je scenu iznenadila i rastužila vijest o preranoj smrti redatelja video spotova Andre Račića, koji je preminuo u 32. godini života.

Surađivao je s brojnim glazbenicima i diskografskim kućama pa su iza njega ostali spotovi za imena kao što su Neno Belan, Zoran Predin, Leteći odred, Đani Stipaničev, Kristijan Rahimovski, Buđenje, klapa Kampanel, Marko Tolja, Hari Rončević, Jasmin Stavros, Songkillers, Teška industrija, Ella Dvornik, Zinedin Zidan, Goribor, ignor, Prva Liga, Dinko Janković, Nosači zvuka, In-The-Go, Hi Fju i mnogi drugi.

Kako bi zajednički obilježili uspomenu na njega, njegovi prijatelji pozivaju sve koji su ga voljeli i cijenili njegov rad na druženje u kojem će ga se prisjetiti, sljedećim pismom:

Prošlo je više od godinu dana od njegove prerane smrti.
Za života u Zagrebu mnogim je ljudima s kojima je surađivao postao prijatelj. Njegov snimateljski trud i redateljski talent mnogim su pjesmama u video spotovima dali novu kvalitetu. Televizijske emisije koje su ostale iza njega svjedoci su njegove goleme energije i strasne predanosti svom poslu. Kao fotograf nalazio je detalje koji su slavili ljepotu života u malim stvarima, svakodnevnim čudima koja drugi nisu primjećivali.

Mnoge je glazbenike i ljude iz javnog život kroz svoj objektiv pokazao na nov i drukčiji način. Na svom je kratkom putu mnogo ljudi dotaknuo svojim radom i osobnošću. Mnogima nedostaje danas, i nedostajat će nam još dugo. Pozivamo sve koji to osjećaju da nam se pridruže u sjećanju na Andru, u utorak 8. travnja od 20:00 u klubu Katran (Zagreb).

Zavrtjet ćemo neke njegove spotove i emisije, slušat ćemo nešto od glazbe koju je volio, podijelit ćemo lijepe stvari koje ne želimo zaboraviti o njemu.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr