Sedam inozemnih gostiju na ZSK-u

Zagrebački sajam knjige koji traje od 11. do 22. svibnja u Profil Megastoreu predstavit će 110 nakladnika i sedam inozemnih gostiju, a očekuju vas i brojni popusti.

6.5.2010.
15:25
VOYO logo

Iako su se organizatori dvoumili bi li se zbog recesijske godine uopće održao, ovogodišnji program sedmog Zagrebačkog sajma knjige više je nego odličan te nimalo recesijski.

Program i sadržaj ovogodišnjeg sajma na održanoj presici predstavili su Drago Glamuzina, direktor programa, Dražen Dabić, direktor Zagrebačkog sajma knjiga te Ivica Prtenjača, voditelj programa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dražen Dabić, osvrnuo se na specifičnu situaciju na nakladničkom tržištu te izrazio zadovoljstvo što se Zagrebački sajam knjiga uspješno nastavlja unatoč krizi i recesiji:

''Ove godine Zagrebački sajam knjiga ima posebno značenje, jer hrvatskim nakladnicima pruža mogućnost za daljnji razvoj poslovanja u trenutno vrlo teškoj situaciji na tržištu kao i priliku za predstavljanje noviteta iz publicističkog i beletrističkog programa. Na ovogodišnjem Sajmu popusti će sezati i do 70%, a za istaknuti je i da će se čak i najnovije knjige prodavati uz sajamski popust od 20%.''

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sajam će posjetiti brojni domaći i strani literarni gosti, a program će biti usmjeren na predstavljanje recentne hrvatske i svjetske književne te publicističke produkcije.

Program je podijeljen na četiri cjeline:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Knjige ispod čekića - s početkom u podne, gdje će se predstavljati nova izdanja autora koji su nagrađeni u posljednje vrijeme, poput Rade Jaraka, Marine Vujčić, Aleksandre Kardum i drugih.

Nakladnici predstavljaju - u 16 sati Do posljednjeg slova - u 18.30 sati, dio ''zadužen'' za publicistički sadržaj, gdje će se, između ostalog, predstaviti knjiga Borisa Pavelića, 10 Boljih godina- Bilanca građanina predsjednika Stjepana Mesića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ZSK specijal - koji predstavlja glavni program u sklopu kojeg će gostovati inozemni autori, britanski povjesničar Simon Sebag Montefiore, autor knjiga "Mladi Staljin" i "Staljin na dvoru crvenog cara", posebni gost sajma, Yasmina Khadra, alžirski pisac sa ženskim pseudonimom, autor "Kabulskih lastavica", talijanska književnica Dacia Maraini koja će predstaviti knjigu "Portret autorice", njemački pisac Clemens Meyer, srpski Vladimir Pištalo te slovenski Andrej E. Skubic i njegov Popkorn.

Sedmo izdanje sajma bit će u znaku teme Novi ženski glas u ženskoj književnosti s kojom organizatori žele ukazati na veliki broj naslova ženskih autorica u posljednje vrijeme. U proteklih nekoliko mjeseci objavljeno je dvadesetak njihovih kvalitetnih proznih naslova. Na tri tematske večeri koje će moderirati Andrea Zlatar, Jagna Pogačnik i Jadranka Pintarić predstavit će se autorice koje su u nekoliko posljednjih mjeseci dominirale hrvatskom literarnom scenom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ove godine, za razliku od prošlih, nagrada T portala za roman godine neće se dodijeliti u sklopu sajma, već kasnije u MSU-u.

Dodatne informacije o događanjima i autorima na Zagrebačkom sajmu knjiga, biti će dostupne na web stranici www.zsk.profil.hr, a za vrijeme sajma posjetitelji će moći kupovati kompletan asortiman domaće knjige s 20% popusta, dok će pojedini naslovi biti sniženi i do 70%.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo