Ružičasti penis preprovokativan za Inu?

Plakat za predstavu Lizistrata riječkog HNK, koji krasi ružičasti marcipan u obliku muškog spolovila u erekciji, mogao bi biti razlog zašto je predstava ostala bez pokrovitelja.

16.2.2010.
12:44
VOYO logo

Provokativni plakat najavljuje premijeru lascivne komedije Lizistrata u riječkom HNK Ivana pl. Zajca u subotu, 20. veljače, u 19.30 sati. Autor plakata je Ádám Árpád Szabó, a nastao je prema ideji mađarskog redatelja Róberta Alföldija, a čini se da je upravo on glavni razlog zašto je Ina odustala od pokroviteljstva ove predstave, piše Novi list.

''Ina je dugogodišnji pokrovitelj Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca u Rijeci. Suradnja s navedenim kazalištem ostvarena je i ove godine. Naši prvotni planovi bili su pokroviteljstvo predstave Lizistrata, međutim ipak smo donijeli odluku da ćemo biti pokrovitelj opere Adriana Lecouvreur, koja će biti premijerno prikazana u ožujku. Razlozi za ovakvu odluku samo su rezultat krajnjih dogovora između Ine i kazališta te nemaju nikakvu drugu pozadinu'', piše u priopćenju koje prenosi Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavni motiv plakata je ružičasti marcipan u obliku uzdignutog muškog spolovila i iako se ne navodi kao razlog otkazivanja sponzorstva, najvjerojatnije je upravo provokativni plakat najsporniji detalj.

''U ovom komadu žene ratuju i bore se pomoću svoje ženstvenosti. Pokušavaju apelirati upravo na muževnost muškaraca. Vrlo konkretno i vrlo doslovno to čine. Ono što mene osobno zanima pitanje je može li vlast, koja je vrlo slična u Hrvatskoj i Mađarskoj, raditi na dobrobit zajednice?'', rekao je redatelj Alföldi, koji je Lizistratu smjestio u Hrvatski sabor, piše Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201001120404006 arti-201002120568006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo