Ružičasti penis preprovokativan za Inu?

Plakat za predstavu Lizistrata riječkog HNK, koji krasi ružičasti marcipan u obliku muškog spolovila u erekciji, mogao bi biti razlog zašto je predstava ostala bez pokrovitelja.

Provokativni plakat najavljuje premijeru lascivne komedije Lizistrata u riječkom HNK Ivana pl. Zajca u subotu, 20. veljače, u 19.30 sati. Autor plakata je Ádám Árpád Szabó, a nastao je prema ideji mađarskog redatelja Róberta Alföldija, a čini se da je upravo on glavni razlog zašto je Ina odustala od pokroviteljstva ove predstave, piše Novi list.

”Ina je dugogodišnji pokrovitelj Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca u Rijeci. Suradnja s navedenim kazalištem ostvarena je i ove godine. Naši prvotni planovi bili su pokroviteljstvo predstave Lizistrata, međutim ipak smo donijeli odluku da ćemo biti pokrovitelj opere Adriana Lecouvreur, koja će biti premijerno prikazana u ožujku. Razlozi za ovakvu odluku samo su rezultat krajnjih dogovora između Ine i kazališta te nemaju nikakvu drugu pozadinu”, piše u priopćenju koje prenosi Novi list.

Glavni motiv plakata je ružičasti marcipan u obliku uzdignutog muškog spolovila i iako se ne navodi kao razlog otkazivanja sponzorstva, najvjerojatnije je upravo provokativni plakat najsporniji detalj.

”U ovom komadu žene ratuju i bore se pomoću svoje ženstvenosti. Pokušavaju apelirati upravo na muževnost muškaraca. Vrlo konkretno i vrlo doslovno to čine. Ono što mene osobno zanima pitanje je može li vlast, koja je vrlo slična u Hrvatskoj i Mađarskoj, raditi na dobrobit zajednice?”, rekao je redatelj Alföldi, koji je Lizistratu smjestio u Hrvatski sabor, piše Novi list.

Prethodni članci:

arti-201001120404006
arti-201002120568006

Povratak na Net.hr