Putujte kroz povijest Dubrovnika i Hrvatske

27.4.2010.
14:12
VOYO logo

Smješten u samostanu sv. Klare na samom ulazu u staru gradsku jezgru, ovaj program će pomoć vrhunske 5D i Virtual Reality tehnologije buduće posjetitelje Dubrovnika na vrlo uzbudljiv način provesti kroz povijest i kulturne značajke Dubrovnika i Hrvatske.

Prije nego se posjetitelji upuste u avanturu otkrivanja dubrovačke i hrvatske povijesti, ostaviti će svoj trag u virtualnoj kreaciji Mreža svijeta TM.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cilj je ove kreacije pokazati kako su mir i poštivanje različitosti duboko usađeni u svima nama. Ovdje će posjetitelji ostavljati fotografiju svoga dlana, ime i naziv zemlje iz koje dolaze, te odabirati poruke mira, razumijevanja i tolerancije. Namjera je organizatora da se ovom kreacijom uđe i u Guinnessovu knjigu rekorda kao s kreacijom s najvećim brojem sudionika.

Koncept Mreža svijeta TM započinje se razvijati 9. svibnja u 14 sati kada će se preko cijelog Straduna razvući mreža sastavljenu od konopa i platna na kojoj će se osim oslikanih dijelova nalaziti četiri poruke mira na engleskom jeziku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U oslikavanju Mreže svijeta na Stradunu – Poruke mira sudjeluju učenici 11 osnovnih škola iz Dubrovnika i Zagreba, a samo događanje snimiti će se iz zraka te će na njemu sudjelovati neki od najpoznatijih hrvatskih glazbenih i scenskih umjetnika.

Supervizori Visia Dubrovnik 5D Museum čiji je slogan “Zabavite se, proširite svoje znanje i ostavite trag“ su Branko Lustig i Ivica Propadalo, a cijeli je program pod visokim pokroviteljstvom gradonačelnika grada Dubrovnika, Androm Vlahušićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj po svome sadržaju u svijetu jedinstven program stvorio je kreativni tim hrvatske tvrtke Visia Centrum predvođen Marinom Aničićem, direktorom projekta, koji je izradio glazbu, scenarij programa i koncept Mreže svijeta TM te Zvonimirom Mikšićem, režiserom prvog hrvatskog 3D filma Smash.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo