Splićani 'navalili' na prvu večer Pričigina

Dobitnici nagrade PričeST, za najbolju javnu priču koja se dodjeljuje već četvrtu godinu zaredom na festivalu priča Pričigin su Ingrid Antičević Marinović i Vuk Stefanović Karadžić.

20.3.2013.
10:04
VOYO logo

Četvrta PričeSTnica je Ingrid Antičević Marinović! Ovogodišnja pobjednica natjecanja za najbolju priču godine imala je nevjerojatnih 80,7 posto glasova. "Po običaju, iz nekog razloga pobjednik ne dolazi po nagradu, ali poslat ćemo skulpturu u Bruxelles", kazao je Renato Baretić, voditelj programa.

Već početak Pričigina pokazao je da sedmi festival priča nastavlja u dobroj atmosferi i sa sve brojnijom publikom. Nakon uvodne priče inicijatora festivala, ujedno i direktora Petra Filipića, Pričigin se nastavio na temu Europska unija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pričali su pisci Vedrana Rudan, Edi Matić, Damir Karakaš, Marinko Koščec, Boris Dežulović i Emir Imamović Pirke. Najjači aplauz okupljenih dobili su Vedrana Rudan i Boris Dežulović.

"Nakon riječi ovog mrzitelja svega hrvatskog, ovog Srbina i četnika Dežulovića, ja više neću dozvoliti da se s... po našoj domovini u ovom lijepom hrvatskom gradu", ironizirala je Rudan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni koji nas ne vole, mogu nas lako zaobići. Preporučujem im da izbjegavaju i druge manifestacije koje im se ne sviđaju", prokomentirao je Baretić sklonost sve brojnije publike prema Pričiginu.

Prvi dan festivala priča, završio je pričom akademika Miroslava RadmanaMlad do smrti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo