Projekt LN 360° - živo tijelo koje se mijenja

Projekt LN 360°, čiji je cilj afirmirati mlade likovne umjetnike u zemlji i svijetu te probuditi uspavano tržište umjetnina u Hrvatskoj, zagrebačkoj će se publici predstaviti 26.

23.4.2012.
9:34
VOYO logo

Tamo će, naime, biti predstavljeni radovi dvadeset umjetnika koji su proglašeni najboljima od sedamdesetak pristiglih na natječaj.

Uz radove slikara i kipara, odabrano je i nekoliko radova mladih fotografa, video umjetnika te umjetnika s konceptualnim idejama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Projekt je zamišljen kao živo tijelo koje se mijenja, tako da će svake dvije godine biti ponovljen natječaj na kojem će biti izabrana djela novih mladih umjetnika. Njihovi radovi bit će prezentirani na izložbama u zemlji, ali i u mnogim europskim metropolama poput Pariza i Praga. Hrvatska iduće godine ulazi u Europsku uniju, što je veliki izazov, ali i šansa da se prezentira Europi i svijetu kao zemlja kulture i turizma", kaže Neven Fitnić, voditelj Projekta LN 360°.

Dodao je kako su ih, za sada, podržali Ministarstvo kulture, Ministarstvo vanjskih poslova, Likovna akademija u Zagrebu i Matica Hrvatska, a nadaju se i suradnji sa srodnim institucijama Europske unije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na izložbi svoje će radove predstaviti: Jelena Azinović, Željka Cupek, Alisa Čaber, Biljana Gaurina, Ivona Jurić, Focus Group (Iva Kovač & Elvis Krstulović), Filip Mahmudčehajić, Miron Milić, Damian Nenadić, Ivana Ožetski, Marina Paulenka, Petar Popijač, Boris Stapić, Stjepan Šandrk, Valentina Šuljić, Gorana Težak, Nikola Vrljić, Nebojša Vuković, Anabel Zanze i Martina Zelenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo