Proglašen najgori književni opis seksa u 2012. godini

U Londonu je održana dodjela nagrada za najgori opis seksa u književnom djelu u protekloj godini.

10.12.2013.
13:29
VOYO logo

Manil Suri, inače cijenjeni matematičar i profesor na Univerzitetu u Marylandu, ove je godine bio nominiran i za Bookera i za nagradu Faulkner, no posrećilo mu se s ovom nagradom, piše Booksa.hr.

Uz Surija, za nagradu su konkurirali i Woody Guthrie (čiji je donedavno nepoznat roman 'House of Earth' objavljen 67 godina nakon nastanka), William Nicholson, Matthew Reynolds, Susan Choi, Rupert Thomson, Eric Reinhardt i Jonathan Grimwood.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Evo kakve je klasične scene seksa, među ostalima, Suri nadvisio u svome romanu 'The City of Devi'.

Jonathan Grimwood, 'The Last Banquet'

Nagnuh se iza nje, otkrih Brie i otkinuh komadić, sveudilj cuclajuć joj cicu. Okus joj je bio skoro isti kao onaj dan kad sam joj pucuclao malo mlijeka s prsta. Manon mi se nasmiješila kad je otkrila što sam uradio. Znaš onu uzrečicu priprostih seljaka? Ako ne znaš kako susjedni vinogradi mogu proizvesti toliko različito vino, tutni prstić ženi u čučicu a drugi joj muni u čmar, a onda kusaj oba užića i mani se tulavih pitanja. Moji su prsti istražili oba vinograda. Naprijed je imala izvanredan slano srdelasti okus, a iza gorak poput čokolade i neobičnog duhanskoga vonja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

William Nicholson, Motherland

Hoćemo li se ševiti, Lawrence? Da, šapnuo je. Da. Ne kaže li katolička crkva da je to loše? Da, kazao je. Jebati me je loše. Da. Ali želiš me jebati bez obzira na to, Lawrence. Da, izustio je stenjući, dok je vršak njegovog kurca klizio u njezin uski prolaz. Ako me budeš tucao, neće li te Bog kazniti, Lawrence? Zaboli me. Bog te neće kazniti, reče ona, ako me voliš. Volim te, Nell. Volim te, volim te.

Osjećao je snagu svoje ljubavi prema njoj svakim ponavljanjem, zajedno sa žacanjem u svome kurcu i dubokim šokom užitka kad god bi čuo kako bi izrekla riječ jebanje. Ona kao da zna koliko ga to napinje. Pomiče svoje usmine, svo vrijeme ga turajući sve dublje i dublje u svoju duplju, a dok to čini šapuće, "Izjebi me sad, Lawrence. Izjebi me sad."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Woody Guthrie, House of Earth

Naprijed nazad, s jedne na drugu stranu, pomicali su se na svom krevetu u sijenu. Naprijed nazad, s jedne na drugu stranu pomicali su svoja bedra, svoja stopala, svoje noge, čitava svoja tjelesa. Njihove ruke su se spojile u čvor poput grozdova na drvetu, a drveće se pomicalo i njihalo i postojao je ritam u njihovim pokretima. A unutar kapije njezine maternice osjećala je svoje unutarnje organe i tkivo, sve svoje mišiće i žlijezde, osjećala je kako se izokreću, stežu, omotavaju i osjećala je kako svaki inč njezina bića biva rastegnut i dotaknut, ispipan i napipan, i kako je omotala čitavu figuru njegovog penisa. Toliko je bila pojačana njezina osjetljivost i njezini osjećaji toliko senzibilni da su joj unutarnji živci mogli osjetiti čak i svako nakrivljenje, udubljenje, kanale, bubuljice i brazde, pa i poneke divlje dlačice što su se protezale na čitavoj motki njegove muške batine.

Rupert Thomson, Secrecy

Sklopih oči i uletim u nju, maštajući o naboranoj utrobi i podatnim joj mišicama. Cvjetovi boje sljeza ispuniše mi prazninu vidnoga polja, latice su se otpuštale i padale na glatki sivi kamen. Poljubih meke čekinje njezina pazuha, a zatim i malenu prazninu njezine ključne kosti. Pođoh gore prema ustašcima koja su mirisala po oporim dinjama. Ne po krvavo-crvenim toskanskim lubenicama, već po blijedo-zelenom tipu što ga kupih onomad u Napulju, a koji je uspijevao, tako su mi barem rekli, na divljim obalama Barbarije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Susan Choi, My Education

Sve dosad orgazmi su mi bili prilično duboki i jednolični, polako je dolazilo do iskopavanja; samouništavali bi se nakon što bi se napokon dogodili, da bi se nakon toga osjećala ispražnjeno i smireno, te bih buljila dobroćudnom nezainteresiranošću u onu koja je već obavila posao. Nikad nije bilo ovog razornog i uzvišenog užitka; kao da je prepoznala što se upravo dogodilo, tako da i prije negoli sam prestala prodirati opet je krenula sa svrdlanjem. Dovela me do svršavanja toliko puta toga popodneva da bih, da sam bila malo starija, možda i pala na mjestu mrtva.

Eric Reinhardt, The Victoria System

Rasporak njezine suknjice bučio je između njezinih noktiju poput glisera na bonaci... U međuvremenu je moja erekcija pospremljena u gaćama odbrojavala sekunde. Vodili smo ljubav pet sati. Po prirodi tjeskoban i uvijek u strahu da ću razočarati, postao sam drukčiji muškarac u postelji – oslobođen svih strahova, u zanosu zbog iracionalnog ushita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za mene, Victoria je bila poput duboke noćne šume kojom sam koracao bez znanja gdje uopće idem, kroz šumovit kraj, pored papratišta, ispod ustreptalog drveća, daleko od utabanih puteva. Čuo sam zvukove, osjećao lokvice, mirisao miomirise, i tu je bila vlaga, oblici koji su u trenu nestajali, krošnje koje su natkrilile naša tjelesa. Glava mi je bila prazna, pustio sam vragolije da me odvedu gdje će me već odvesti. Osjetio sam trenutke ispunjenja i zadivljenja, euforije i prestravljenosti, a potom i epizode milosrđa kad mi se Victoria osmjehnula, što me je preplavilo srećicom, kao da smo ležali na kakvom proplanku.

Matthew Reynolds, The World Was All Over Before Them

Ali i ona kao da je surfala po valovima neuromuskularne euforije, tako da je dok se znojio i brektao, nabio svoju ćelenku u njezina njedarca, a ona ga je snažno obuhvatila, zabijajući svoje oštre nokte u njega; a zatim su se kesili ljubeć' se međusobno u kljuke i obraze; a potom su ležali par trenutaka zapetljani i uzbibani; a zatim se digoše, jedan za drugim, i odoše se ispišati, pa se zatim smjestiše nanovo u krevetac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Manil Suri, The City of Devi

Mora da su supernove eksplodirale u taj čas, negdje u nekoj galaksiji. Baraka nestaje, a s njom i mora i pijesci – samo Karunino tijelo, isprepleteno s mojim, ostaje. Protežemo se poput superheroja ponad sunaca i solarnih sistema, uranjamo u jato kvarkova i atomskih jezgri. U slavlju našeg otkrića četvrte zvijezde, statističari diljem svijeta, cikuću od radosti. http://booksa.hr/kolumne/uzitak-u-losem-seksu

fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo